Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αυστηρότατους όρους  περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σε αυτή μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι η σύμβαση καταγγέλλεται και η Ελλάδα δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή μέρους του χρέους της, πως οι  χώρες της Ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  έχουν δικαίωμα για

επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα που έλαβε. Παράλληλα οι δανειστές δικαιούνται να μην δανείσουν εάν τα δικαστήρια στη χώρα τους κρίνουν ότι η διαδικασία αυτή παραβιάζει το σύνταγμα τους ενώ εάν κάποιες χώρες αντιμετωπίσουν στο μέλλον υψηλότερα επιτόκια απ΄ αυτά που προβλέπονται στον μηχανισμό για την Ελλάδα τότε μπορούν να μην μας δανείσουν τα ποσά που τους αναλογούν.

 

Πιο αναλυτικά στη σύμβαση μεταξύ των άλλων περιέχονται τα ακόλουθα:

-Οι κοινοτικοί εταίροι οι οποίοι μας δανείζουν μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους των οικονομικών στοιχείων όποτε το κρίνουν σκόπιμο. «Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποστέλλει τους υπαλλήλους της ή  εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους για τη διενέργεια τεχνικών, οικονομικών ή λογιστικών ελέγχων που   κρίνει αναγκαίους αναφορικά με τη διαχείριση του δανείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

-Η Ελλάδα  δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση αναδιάρθρωσης του χρέους της, όσο διαρκεί ο δανεισμός από τον μηχανισμό της Ευρωζώνης. . Στη σύμβαση σημειώνεται πως αν  δεν πληρώσει στην ώρα του το οποιοδήποτε χρέος έχει, τότε η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί άμεσα.

-Οι χώρες Ευρωζώνης έχουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δικών τους δανείων. Στη σύμβαση επισημαίνεται πως η Ελλάδα δεν πρέπει να  χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους δανειστές από την Ευρωζώνη.

- Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οριστική του απόφαση κρίνει ότι συγκεκριμένη σύμβαση  παραβιάζει το δίκαιο της Ε.Ε.  τότε η συμφωνία στο σύνολό της ακυρώνεται αμέσως και αμετάκλητα. Αυτό, όμως, δεν εγείρει αξίωση για την πρόωρη εξόφληση των υφισταμένων δανείων.

-Αν αυξηθεί το κόστος δανεισμού και μία χώρα της Ευρωζώνης δανείζεται με υψηλότερο κόστος από αυτό που έχει οριστεί για την χρηματοδότηση της Ελλάδας  τότε με γραπτή ειδοποίηση και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα το αποδεικνύουν, μπορεί να αιτηθεί να μην συμμετάσχει στα δάνεια που πρόκειται να συναφθούν για την Ελλάδα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο