Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα κατά του παραεμπορίου εξήγγειλε ο Παπανδρέου.

Η πάταξη του παραεμπορίου είναι μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τόνισε από την Βουλή ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξαγγέλοντας μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μέτρα κατά του παραεμπορίου εξήγγειλε ο Παπανδρέου.
   
Η πάταξη του παραεμπορίου είναι μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, τόνισε από την Βουλή ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξαγγέλοντας μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Το παραεμπόριο βλάπτει τα έσοδα του κράτους, επηρεάζει την νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αφορά τους ίδιους τους καταναλωτές, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, ενώ δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς επαγγελματίες αφού στο χώρο αυτό αναπτύσσονται και άλλες παράνομες δραστηριότητες, τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η δημοτική αρχή και η δημοτική αστυνομία το έχουν θέσει ως προτεραιότητα, υπάρχει αστυνόμευση των σημείων του παραεμπορίου, πραγματοποιούνται καθημερινά πεζές και εποχούμενες περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θεσμοθετούνται κοινές δράσεις και ενεργειών από όλους τους φορείς (ΟΤΑ και υπουργεία).

Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε το μέγεθος του προβλήματος και στην γραφειοκρατία, στις πολλαπλές αρμοδιότητες και οι οποίες δημιουργούν ένα περίπλοκο κομμάτι για να τονίσει ότι ο Καλλικράτης θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να σπάσει η γραφειοκρατία.Μέτρα για τις εκπτώσεις και τις προσφορές ζητούν οι έμποροι

Παρεμβάσεις στο θέμα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, ζητεί από την υπουργό Οικονομίας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Συνομοσπονδία έχει σε πολλές περιπτώσεις διατυπώσει τις θέσεις της, επισημαίνοντας στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην αγορά λιανεμπορίου, και υπενθυμίζει τις προτάσεις της σχετικά με την αναμόρφωση των προσφορών, των εκπτώσεων και των προωθητικών ενεργειών, οι οποίες είναι:

- Επαναφορά της απαγόρευσης των προσφορών εντός του διαστήματος των 30 ημερών, που προηγούνται των περιόδων τακτικών εκπτώσεων, η οποία καταργήθηκε με το ν.3769/2009.

- Εντός αυτών των 30 ημερών, να απαγορευθεί οποιαδήποτε αναγγελία μειώσεων τιμών και προωθητικών ενεργειών μεμονωμένων επιχειρήσεων, είτε ασκούνται όλο το χρόνο είτε όχι. Οι προωθητικές ενέργειες εντός του καταστήματος θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπονται, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

- Οι παραπλανητικές πρακτικές προώθησης πωλήσεων να επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές (κυρίως τα διοικητικά πρόστιμα).

- Να περιορισθεί το δικαίωμα των προσφορών σε δύο δεκαήμερα το χρόνο ή τέσσερις εβδομάδες (μία για κάθε εποχή), είτε για μέρος είτε για το σύνολο των διατιθεμένων προϊόντων.

- Να επιβληθεί αποκλειστικά μία χαμηλή τιμή για τις προσφορές.

- Να απαγορευθεί ρητά και από το νόμο η χρησιμοποίηση διαγραμμένων τιμών ή ποσοστού στις προωθητικές ενέργειες (τώρα καθιερώνεται με εγκυκλίους).

- Να απαγορευθεί η χρησιμοποίηση διπλών τιμών από τα Stock και Outlet, διότι έτσι δίνουν την εντύπωση στον καταναλωτή ότι πραγματοποιούν εκπτώσεις 365 ημέρες το χρόνο.

- Να σταθεροποιηθούν αγορανομικά για τον επόμενο χρόνο οι εκπτώσεις που παρέχουν οι χονδρεμπορικές επιχειρήσεις προς τους πελάτες τους (ανεξαρτήτως ενδεχόμενης μείωσης του τζίρου τους) ως μέσου συγκράτησης των τιμών.

- Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες λειτουργίας του Παρατηρητηρίου του Εμπορίου.

- Να αναβαθμιστούν οι θεσμοί εποπτείας και ιδιαίτερα η Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο