Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το υπουργείο οικονομικών καλεί 340.000 φορολογούμενους για μη υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Με βάση τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αποστέλλεται επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου σε όσους, Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα, φέρονται να μην υπέβαλαν Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) για τη χρήση 2003......

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  6-12-2005

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αποστέλλεται επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου σε όσους, Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα,  φέρονται να μην υπέβαλαν  Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) για τη χρήση 2003.

 Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση, συνεπής στις εξαγγελίες της, συνεχίζει με αποτελεσματικότητα τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».

Η επιστολή αποστέλλεται σε περίπου 340.000 Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων προέκυψαν από τη διασταύρωση των καταστάσεων Προμηθευτών – Πελατών του άρθρου 20 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που πραγματοποίησε η ΓΓΠΣ για τη χρήση 2003. Διαπιστώθηκε ότι,  ενώ έχουν δηλωθεί από άλλα Φυσικά ή Μη Φυσικά Πρόσωπα ως προμηθευτές, οι ίδιοι δεν έχουν υποβάλει την αντίστοιχη κατάσταση πελατών.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, τα παραπάνω Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα καλούνται να προσέλθουν στη ΔΟΥ που ήταν αρμόδια για την υποβολή της συγκεντρωτικής κατάστασης για τη χρήση του 2003, ώστε να τακτοποιήσουν τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα με την υποβολή της σχετικής κατάστασης. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζονται οι διατάξεις που διέπουν τη σχετική υποχρέωσή τους.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, οι οποίοι   παρακαλούνται να ενεργήσουν άμεσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο