Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

ΣE εξοικονόμηση περίπου 540 εκατ. ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά ταμεία τον μήνα Μάιο έχει οδηγήσει η μεσοσταθμική μείωση των φαρμάκων κατά 21%, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

ΣE εξοικονόμηση περίπου 540 εκατ. ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά ταμεία τον μήνα Μάιο έχει οδηγήσει η μεσοσταθμική μείωση των φαρμάκων κατά 21%, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

Η τροπολογία με την οποία εξουσιοδοτείται η υπουργός με αγορανομικές διατάξεις ως και την 31η Αυγούστου 2010 να μειώνονται σε ποσοστό έως και 30% οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων ψηφίστηκε χθες στη Βουλή εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τη Ν.Δ., που καταψήφισε, αλλά και ενστάσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των πολιτικών από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και θα εφαρμοστεί το Παρατηρητήριο Tιμών. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της τιμής του φαρμάκου θα προκύπτει από τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Η υπουργός έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα, έτσι «ώστε κανένας» –όπως είπε– «να μην μπορεί να αμφισβητήσει τη διαφάνεια και τη μεθοδολογία». Η ίδια υπερασπίστηκε την πολιτική της λέγοντας ότι «η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης τους τελευταίους 4 μήνες δεν προκλήθηκε από καμία αύξηση τιμών, αλλά από την αύξηση της συνταγογράφησης των φαρμάκων». Η κ. Καστέλη ενημέρωσε τη Βουλή ότι από χθες είναι σε πλήρη εφαρμογή η αγορανομική διάταξη που πέρασε στις 30 Απριλίου και ότι σύμφωνα με τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία από τις πωλήσεις των φαρμακαποθηκών, διαπιστώνεται μία πρώτη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Αθήνα κατά 30% και στη Θεσσαλονίκη κατά 19,3%. Υποστήριξε, ακόμη, ότι με την εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Tιμών τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση τιμών, ενώ διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια μείωση των τιμών των φαρμάκων, όπως ζητεί η αντιπολίτευση.  

Σημειώνεται, ότι η τροπολογία εντάχθηκε ως ξεχωριστό άρθρο στο νομοσχέδιο για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών», η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο