Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Αίτημα παράτασης Υποβολής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΘΗΝΩΝ


Προς Υπουργό Οικονομικών
Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Αθήνα, 02 Ιουνίου 2010


Θέμα  « Παράταση Υποβολής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων»


Ο νέος Φορολογικός Νόμος Ν3842/2010 ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στις 23/04/2010 με αναδρομική ισχύ για τις περισσότερες διατάξεις του από 01/01/2010. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ρυθμίσεις, αλλάζει την ημερομηνία υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων των τιμολογίων των επιχειρήσεων, ορίζοντας την για τέλος Ιουνίου 2010. Η αλλαγή αυτή φέρνει στους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς και τις επιχειρήσεις άλλη μια μη αναμενόμενη υποχρέωση σε μια ήδη αρκετά φορτισμένη χρονική περίοδο. Οι ημερομηνίες υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων είναι εξοντωτικές διότι συμπίπτουν με τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων διαφόρων αντικειμένων έτους 2009.

Γι αυτό το λόγο αιτούμαστε :

Να δοθεί παράταση υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Ισοζυγίου τουλάχιστον μέχρι 31/10/2010 και

Να ισχύσουν οι νέες προθεσμίες από την επόμενη χρήση δηλαδή από το οικονομικό έτος 2011.

   
Με εκτίμηση  Για τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kosmasgr | Ιουνίου 4, 2010 8:50 π.μ. | Reply
Δεν μποορώ να καταλάβω γιατί εμείς οι Λογιστές πάντα παρακαλάμε και ποτέ δεν διεκδικούμε! Αν πούμε ότι "απεργούμε" και δεν στείλουμε καμία συγκεντρωτική έστω και αν δεν δοθεί παράταση, και μαζί με τις συγκεντρωτικές ούτε 1 ΦΠΑ μέσα στον μήνα Ιούλιο, έχετε υπόψη σας τι ζημιά μπορεί να προκληθεί?
image description montechristo | Ιουνίου 4, 2010 5:22 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΚΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο