Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάγωμα επιστροφής ΦΠΑ και παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων , ζητά η Ε.Σ.Ε.Ε.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου ε.ε, δύο επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το ζήτημα του παγώματος της επιστροφής ΦΠΑ και της παράτασης της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών / πελατών, θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Πάγωμα επιστροφής ΦΠΑ και παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 
 
Ημ/νία Δημοσίευσης: 02/06/2010 


«Έμμεσος δανεισμός των επιχειρήσεων προς το κράτος είναι η δεύτερη παράταση της επιστροφής ΦΠΑ»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου ε.ε, δύο επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το ζήτημα του παγώματος της επιστροφής ΦΠΑ και της παράτασης της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών / πελατών, θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η απόφαση του Υπουργείου για παράταση παγώματος ή καθυστέρησης επιστροφής Φ.Π.Α, αφενός μεν δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, αφετέρου δε στερεί τις επιχειρήσεις από απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους κεφάλαια κίνησης, ρευστότητας και τις οδηγεί σε πηγές χρηματοδότησης με υψηλό επιτόκιο δανεισμού και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε διακοπή των εργασιών τους.

Πρόθεση της ΕΣΕΕ είναι να αντιμετωπίσει από κοινού με το Υπουργείο τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας μας και αντιλαμβάνεται ότι η εν λόγω απόφαση είναι ουσιαστικά έμμεσος δανεισμός του ελληνικού δημοσίου από τις επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ επαναπροτείνει τη λύση του συμψηφισμού του ποσού επιστροφής του Φ.Π.Α,. το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ, με τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ ζητά την παράταση της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών / πελατών, η οποία τώρα είναι έως 25/6/2010 (παρ.26, άρθρο 19, ν. 3842/2010). Μία τέτοια πρόταση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και θα δώσει στα λογιστήρια τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας καθώς, βάσει των προηγούμενων διατάξεων του Κ.Β.Σ η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων γινόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πηγή Ε.Σ.Ε.Ε.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο