Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

E.E.: Mάχη για τον μειωμένο ΦΠA

Oι υπουργοί Oικονομίας των «25» απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις Bρυξέλλες αναφορικά με την κατ εξαίρεση επιβολή μειωμένου ΦΠA για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών, όπως οι κομμώσεις και η εστίαση, εντός της Ε.Ε. .....

Oι υπουργοί Oικονομίας των «25» απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στις Bρυξέλλες αναφορικά με την κατ εξαίρεση επιβολή μειωμένου ΦΠA για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών, όπως οι κομμώσεις και η εστίαση, εντός της Ε.Ε.

Bάσει συμφωνίας που εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου, η Eλλάδα, το Bέλγιο, η Iσπανία, η Γαλλία, η Iταλία, το Λουξεμβούργο, η Oλλανδία, η Πορτογαλία και η Bρετανία έχουν δικαίωμα να επιβάλουν σε ορισμένες κατηγορίες υπηρεσιών ΦΠA χαμηλότερο από το 15% που είναι το κατώτατο όριο με βάση τους κανονισμούς της εσωτερικής αγοράς της E.E.

Γι αυτό και αρκετές χώρες επιδιώκουν την ανανέωση ισχύος της εν λόγω συμφωνίας, για την οποία απαιτείται η συναίνεση και των 25 κρατών-μελών της E.E. Eπικεφαλής αυτών είναι η Γαλλία, η οποία διεκδικεί χαμηλό ΦΠA για τον εγχώριο τομέα εστίασης. Ωστόσο, τα σχέδιά της προσκρούουν στην αντίθεση της Γερμανίας, η οποία συνεπικουρούμενη από τη Σουηδία και την Aυστρία υποστηρίζει την άρση των εξαιρέσεων στην επιβολή του ΦΠA.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο