Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πότε μπορούν να καταθέτουν οι επιχειρηματίες αίτηση για τα δυο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

30 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, ισχύουν από την ημέρα υπογραφής του οδηγού εφαρμογής από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα, θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας του Ταμείου με τις τράπεζες και στη συνέχεια να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της.
Πότε μπορούν να καταθέτουν οι επιχειρηματίες αίτηση για τα δυο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ.

Τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, ισχύουν από την ημέρα υπογραφής του οδηγού εφαρμογής από τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά για να μπορέσει ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα, θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας του Ταμείου με τις τράπεζες και στη συνέχεια να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της.

Η κατάσταση, όπως έχει σήμερα, είναι η εξής: Ο οδηγός εφαρμογής για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» υπεγράφη στις 13 Μαΐου 2010 και στις 19 Μαΐου 2010 υπεγράφη ο οδηγός για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ΜΕ/ΠΜΕ».

Εχουν σταλεί οι συμβάσεις συνεργασίας από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ σε 37 τράπεζες. Σταδιακά επιστρέφουν υπογεγραμμένες οι συμβάσεις. Οταν υπογραφεί η σύμβαση συνεργασίας τότε απομένει να σταλεί και η σχετική εγκύκλιος από την τράπεζα στα υποκαταστήματά της, ώστε να μπορέσει πλέον ο επιχειρηματίας να υποβάλει την αίτηση ένταξης στα σχετικά προγράμματα.

Μέχρι σήμερα για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» έχουν υπογράψει σύμβαση συνεργασίας 8 τράπεζες: Alpha Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Proton Bank, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιρ. Τράπεζα Δυτ. Μακεδονίας, Συνεταιρ. Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιρ. Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου, Συνεταιρ. Τράπεζα Νομού Σερρών.

Για το πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ΜΕ/ΠΜΕ» έχουν υπογράψει 6 τράπεζες: Alpha Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιρ. Τράπεζα Δυτ. Μακεδονίας, Συνεταιρ. Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιρ. Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου.

Τα στοιχεία αυτά, όπως και άλλα βοηθητικά, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (www.tempme.gr).

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης