Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με παράταση ισχύος της ΠΟΛ.1044/2010 και της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)

Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών(Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Μέλος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων  Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.)

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΛ  2810-360998  Fax  2810-211399 e-mail : [email protected]

Προς  Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γεώργιο Παπακωσταντίνου

Κοινοποίηση
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
O.E.B.E.N.H.
O.E.E. TAK
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν3842/2010 και στην συνέχεια με την ΠΟΛ 1044/2010 ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα επαγγελματικών φορέων  για ρύθμιση δηλώσεων που δεν είχαν υποβληθεί και ήταν ληξιπρόθεσμες, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να τακτοποιηθούν οι οφειλές που προκύπτουν από αυτές, είτε εφ άπαξ είτε σε δόσεις.

Λαμβάνοντας  όμως υπόψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά και την αντικειμενική αδυναμία πολλών φορολογουμένων να ανταποκριθούν άμεσα, ενώ θέλουν να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση ιδιαίτερα στην περιοχή μας (που στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην τουριστική κίνηση που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει), θέλουμε να σας ζητήσουμε την παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης τουλάχιστον μέχρι την 31/08/2010.

Επίσης στην υποβολή των δηλώσεων αυτών καθώς και στην ρύθμιση των οφειλών τους, θα βοηθήσει και το νέο πρόγραμμα ΤΕΜΠΕ για εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο  που ξεκινάει αυτές τις μέρες .

Επίσης θέλουμε να σας επισημάνουμε και ένα άλλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων που ορίσθηκε για τα τέλη του μηνός Ιουνίου.

Επειδή Κύριε Υπουργέ πρόκειται για ένα μήνα που υπάρχουν πολλές φορολογικές υποχρεώσεις και ο χρόνος που μας απομένει ως Λογιστές Φοροτεχνικοί να ανταποκριθούμε σε αυτές είναι πραγματικά ελάχιστος σας ζητάμε την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής των καταστάσεων αυτών για την 30/11/2010 θεωρώντας το διάστημα αυτό  κατάλληλο έτσι ώστε να υποβληθούν οι δηλώσεις αυτές χωρίς τον κίνδυνο λαθών ή παραλείψεων .

Τέλος σας γνωρίζουμε πως ο κλάδος μας είναι σήμερα πολύτιμος συνεργάτης  του Υπουργείου Οικονομικών και πως όλοι οι Φοροτεχνικοί Λογιστές δίνουν καθημερινή μάχη για την σωστή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε όλοι μαζί να συμπλεύσουμε προς όφελος όλων μας .

                                          

Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο
             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Μαΐου 27, 2010 10:40 μ.μ. | Reply
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ....................
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο