Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι ΔΟΥ διασταυρώνουν τις συγκεντρωτικές 2003

ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» του ελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν άμεσα περίπου 340.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι για τη χρήση του 2003 δεν είχαν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών (άρθρο 20 ΚΒΣ .......

ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» του ελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν άμεσα περίπου 340.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι για τη χρήση του 2003 δεν είχαν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών (άρθρο 20 ΚΒΣ .

Ειδικότερα, από τις διασταυρώσεις των καταστάσεων προμηθευτών - πελατών, που πραγματοποίησε για τη χρήση 2003 η ΓΓΠΣ, διαπιστώθηκε ότι περίπου 340.000 φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, ενώ είχαν δηλωθεί ως προμηθευτές άλλων επιτηδευματιών, οι ίδιοι δεν είχαν υποβάλει την αντίστοιχη κατάσταση πελατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με εντολή του γενικού γραμματέα της ΓΓΠΣ, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ο κατάλογος με τα ονόματα των εν λόγω υπόχρεων κοινοποιήθηκε άμεσα στη γενική διεύθυνση φορολογικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία με τη σειρά της απέστειλε επιστολές σε όλους τους επιτηδευματίες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Επισημαίνεται ότι, με τη συγκεκριμένη επιστολή, καλούνται οι υπόχρεοι να προσέλθουν στη ΔΟΥ που ήταν αρμόδια για την υποβολή των εν λόγω καταστάσεων για τη χρήση του 2003, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και πρωτίστως να υποβάλουν τις σχετικές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα τους κοινοποιούνται και οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία κυρώσεις που θα τους επιβληθούν σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση της εφορίας.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι ανωτέρω επιστολές γνωστοποιούνται και στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, οι οποίοι με τη σειρά τους και αυτοί θα πρέπει να ενεργήσουν το ταχύτερο δυνατόν με βάση τις οδηγίες της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων, ούτως ώστε να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο