Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. για την πιστοποίηση των Φοροτεχνικών - Λογιστών παροχής υπηρεσιών μίας στάσης για τη δημιουργία προσωπικών εταιριών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
   
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Θεσσαλονίκη 21/5/2010

ΚΟΙΝ:  
1) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
2) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
3) Ε.Ε.Θ.
4) Β.Ε.Θ.
5) Ο.Ε.Ε.Θ.
6) Ο.Β.Σ.Θ.

 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με το σχέδιο Νόμου περί «Απλοποίησης διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών και άλλες διατάξεις» ιδρύεται «Υπηρεσία μιας στάσης», η οποία ορίζεται ως αρμόδια για την έναρξη, διεκπεραίωση και ολοκλήρωση διαδικασιών σύστασης ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών (κάθε μορφής), εταιριών περιορισμένης ευθύνης και ανωνύμων εταιριών.

Ως «Υπηρεσία μιας στάσης» για τη σύσταση ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών ορίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) που λαμβάνουν την «πιστοποίηση παροχής υπηρεσιών μιας στάσης».

Επειδή οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές με βάση το άρθρο 17 του νέου φορολογικού νόμου 3842/2010 «πιστοποιούνται» και αποκτούν το δικαίωμα της ηλεκτρονικής υπογραφής κι επειδή όλες τις εργασίες για την διαδικασία σύστασης προσωπικών εταιριών έτσι όπως περιγράφονται στο άρθρο 5 του Σχεδίου Νόμου, τις διεκπεραιώνουν οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές και τα γραφεία τους, παρακαλούμε να ορισθούν και οι πιστοποιημένοι Φοροτεχνικοί-Λογιστές ως «Υπηρεσία μιας στάσης» λαμβάνοντας και την «πιστοποίηση παροχής υπηρεσιών μιας στάσης», ούτως ώστε η απλοποίηση των διαδικασιών για τη σύσταση των προσωπικών εταιριών να είναι πραγματική, να μην συνωστίζεται ο επιχειρηματίας, ο λογιστής-φοροτεχνικός στον οποίο αναθέτουν κατά πλειονότητα οι επιχειρηματίες την διεκπεραίωση αυτών των εργασιών, στις δημόσιες Υπηρεσίες (Κ.Ε.Π. κλπ), διότι στη πράξη ο χρόνος σύστασης των εταιριών αυτών δεν θα είναι μία ή δύο ημέρες, αλλά περισσότερες απ’ ότι χρειάζεται με το σημερινό καθεστώς.Με τιμή

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
       
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description COSTAS | Μαΐου 26, 2010 12:43 π.μ. | Reply
Αν και οι τέσσερις τελευταίες προτάσεις με χαλάνε στο συντακτικό τους, συμφωνώ και επαυξάνω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο