Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Εκδοση Διερμηνείας IFRIC 7- Επαναδιατύπωση ΔΛΠ 29

Η Διεθνής Επιτροπή Διερμηνείας Αναφοράς Οικονομικών Αποτελεσμάτων (IFRIC) εξέδωσε σήμερα μια διερμηνεία -IFRIC 7 Εφαρμόζοντας την Προσέγγιση της Επαναδιατύπωσης των Αναφορών Οικονομικών Αποτελεσμάτων υπό τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα 29 στις Υπερπληθωριστικές Οικονομίες......

Η Διεθνής Επιτροπή Διερμηνείας Αναφοράς Οικονομικών Αποτελεσμάτων (IFRIC) εξέδωσε σήμερα μια διερμηνεία -IFRIC 7 Εφαρμόζοντας την Προσέγγιση της Επαναδιατύπωσης των Αναφορών Οικονομικών Αποτελεσμάτων υπό τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα 29 στις Υπερπληθωριστικές Οικονομίες.

Η διερμηνεία διευκρινίζει τις απαιτήσεις υπό τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα 29 που αφορούν δύο θέματα που τα συστατικά μέρη είχαν εγείρει με την IFRIC:

πώς συγκριτικά ποσά σε οικονομικές καταστάσεις θα πρέπει να επαναδιατυπωθούν όταν μια οικονομική μονάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη υπερπληθωρισμού στην οικονομία του νομίσματος στο οποίο μετρούνται οι οικονομικές της καταστάσεις ( το "νόμισμα εργασίας" της) και
πώς θα πρέπει να επαναδιατυπωθούν κονδύλια αναβαλλόμενου φόρου στους ισολογισμούς έναρξης.
Παρουσιάζοντας την IFRIC 7 ο Robert Garnett, μέλος της IASB και Πρόεδρος της IFRIC είπε:

Αν και ο υπερπληθωρισμός έχει γίνει λιγότερο συνήθης τα τελευταία χρόνια, η IFRIC θεώρησε ότι θα έπρεπε να απαντήσει στα ερωτήματα για το πώς θα πρέπει να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα IASB Standard για την προσαρμογή εξαιτίας των αποτελεσμάτων του υπερπληθωρισμού. Αυτή η Διερμηνεία θα βοηθήσει οικονομικές μονάδες στις οικονομίες που τώρα κινούνται προς τον υπερπληθωρισμό, και οικονομικές μονάδες που αντιμετωπίζουν αυτή την προοπτική στο μέλλον, αποσαφηνίζοντας τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή των Προτύπων.

 Πηγή IASB.org

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο