Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΥΠΟΙΚ: Το 40% του ΑΕΠ φτάνει η παραοικονομία!.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο

ΥΠΟΙΚ: Το 40% του ΑΕΠ φτάνει η παραοικονομία!.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο

Η πάταξη της φοροδιαφυγής ισοδυναμεί με την ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού από το Δημόσιο, αφού σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο, η παραοικονομία αγγίζει το 40% του ΑΕΠ (!).

Την εντυπωσιακή αυτήν εκτίμηση ο κ. Γεωργακόπουλος την έκανε σε ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Ο γ.γ. του υπ. Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη αναμόρφωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την ηλεκτρονική διασύνδεση, την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στις νέες μεθόδους και τα ηλεκτρονικά μέσα και την ανασύσταση του ΣΔΟΕ.

Επίσης, μίλησε για τους τακτικούς περιοδικούς ελέγχους με κεντρική επιλογή το point system, τους προληπτικούς κυκλικούς ελέγχους, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και τις ποινές που φθάνουν μέχρι κατάσχεση για όσους φοροδιαφεύγουν και διαθέτουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, βασική επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών είναι ένα απλό, δίκαιο φορολογικό σύστημα με ενιαίους κανόνες, δίχως αδικαιολόγητες εξαιρέσεις, με ισότιμη μεταχείριση των φορολογούμενων, ενώ ύψιστη προτεραιότητα δηλώνεται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία, όπως επισήμανε, ενισχύει τη διαφθορά και εντείνει την αδικία.

«Να σας ξέρουμε-να μη σας βλέπουμε η συναλλαγή γεννά διαφθορά και για αυτό επιδίωξη είναι οι συναλλαγές να γίνονται από το σπίτι και το γραφείο», τόνισε.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο