Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική ομπρέλα για την ενίσχυση των εσόδων

6 Δεκέμβριου 2005 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ηλεκτρονικό δίχτυ για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στον τομέα των εσόδων για το 2006 στήνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.....

 Ηλεκτρονικό δίχτυ για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στον τομέα των εσόδων για το 2006 στήνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως εξήγησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Α. Μπέζας, για το 2006 προγραμματίζονται μια σειρά παρεμβάσεις που στηρίζονται στην προμήθεια και υιοθέτηση ηλεκτρονικών εργαλείων άντλησης και επεξεργασίας δεδομένων των επιχειρήσεων για την εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου, καθώς και η εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα του προγράμματος υποστήριξης «βοηθός ελεγκτή».

Αξονα των ενεργειών αποτελεί η γενικευμένη διασταύρωση φορολογικών στοιχείων. Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη:
- Διασταυρώσεις επιχειρηματικής αμοιβής ενοικίων για εκμισθώσεις από νομικά πρόσωπα, δηλωθέντων εσόδων, φυσικών προσώπων και δαπανών που πραγματοποίησαν το οικονομικό έτος 2004 και διασταυρώσεις συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.

Μόνο από την τελευταία διασταύρωση, είπε ο κ. Μπέζας, οι ελεγκτικές αρχές έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους ενδείξεις για αποκλίσεις σε περίπου 270.000 δηλώσεις, 12.000 δηλώσεις με χρήση μη υπαρκτών ΑΦΜ, ενώ έως και 340.000 δηλώσεις φέρονται να μην έχουν καν υποβληθεί.
Πηγή Κέρδος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης