Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική ομπρέλα για την ενίσχυση των εσόδων

Ηλεκτρονικό δίχτυ για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στον τομέα των εσόδων για το 2006 στήνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.....

 Ηλεκτρονικό δίχτυ για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού στον τομέα των εσόδων για το 2006 στήνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως εξήγησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Α. Μπέζας, για το 2006 προγραμματίζονται μια σειρά παρεμβάσεις που στηρίζονται στην προμήθεια και υιοθέτηση ηλεκτρονικών εργαλείων άντλησης και επεξεργασίας δεδομένων των επιχειρήσεων για την εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου, καθώς και η εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα του προγράμματος υποστήριξης «βοηθός ελεγκτή».

Αξονα των ενεργειών αποτελεί η γενικευμένη διασταύρωση φορολογικών στοιχείων. Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη:
- Διασταυρώσεις επιχειρηματικής αμοιβής ενοικίων για εκμισθώσεις από νομικά πρόσωπα, δηλωθέντων εσόδων, φυσικών προσώπων και δαπανών που πραγματοποίησαν το οικονομικό έτος 2004 και διασταυρώσεις συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.

Μόνο από την τελευταία διασταύρωση, είπε ο κ. Μπέζας, οι ελεγκτικές αρχές έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους ενδείξεις για αποκλίσεις σε περίπου 270.000 δηλώσεις, 12.000 δηλώσεις με χρήση μη υπαρκτών ΑΦΜ, ενώ έως και 340.000 δηλώσεις φέρονται να μην έχουν καν υποβληθεί.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο