Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπακωνσταντίνου: Αχρείαστες οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών

Παπακωνσταντίνου: Αχρείαστες οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας», παραδέχθηκε ο ΥΠΟΙΚ κ. Παπακωσταντίνου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή άποψη του Γ.Δ. του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα για να βρει την ανταγωνιστικότητα της.

Για τον κ. Παπακωσταντίνου «το θέμα της ανταγωνιστικότητας είναι θέμα κυρίως διαρθρωτικό, θέμα θεσμών και θέμα τιμών».

«Εμείς», εξήγησε, «έχουμε πει επανειλημμένα ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα δε περνάει μόνο από τους μισθούς. Περνάει μέσα από μια σειρά άλλα πράγματα μεταξύ των οποίων είναι και το κόστος και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων. Στη διαπραγμάτευση που τελειώσαμε με το ΔΝΤ και την Ένωση εξηγήσαμε ότι οι αλλαγές τις οποίες προτείνουμε, βελτιώνουν τον ανταγωνισμό της οικονομίας κι έτσι κι αλλιώς, θα υπάρξει και από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα μια επίπτωση και στο μισθολογικό κόστος και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περαιτέρω άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Μαΐου 20, 2010 11:32 π.μ. | Reply
Ναι, Πινόκιο, σε πιστέψαμε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο