Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη τεχνικής διαβούλευσης για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη τεχνικής διαβούλευσης για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων από επιχειρήσεις και φορολογούμενους.

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη τεχνικής διαβούλευσης για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων .

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει την έναρξη τεχνικής διαβούλευσης για τις προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων από επιχειρήσεις και φορολογούμενους.

Η διαβούλευση δεν αφορά το μέτρο της συλλογής των αποδείξεων, αλλά τα πρότυπα και τις τεχνικές προδιαγραφές, που θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία των στοιχείων τους. Κατά συνέπεια απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής.

Η διαβούλευση βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://apps.gov.gr/apps2/minfin/ggps/?p=42 του χώρου των τεχνικών διαβουλεύσεων της Γ.Γ.Π.Σ.. Περιλαμβάνει πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές για τους προτεινόμενους τρόπους υποβολής στοιχείων.

Συγκεκριμένα προτείνονται οι παρακάτω εναλλακτικές και αλληλοσυμπληρούμενες δράσεις:

Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων της απόδειξης από τις ταμειακές και συναφείς μηχανές,


Η ταυτοποίηση του φορολογούμενου με τη χρήση κάρτας γραμμωτού κώδικα (bar-code),


Η εύκολη σάρωση και εισαγωγή των στοιχείων της απόδειξης με την εκτύπωση σ' αυτήν ειδικού γραμμωτού κώδικα,


Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων από τους φορολογούμενους μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί.
Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου 2010.

Η διαβούλευση έχει ως στόχο τη δημιουργία προδιαγραφών, που θα οδηγήσουν σε απλούστευση διαδικασιών για τους πολίτες και αυξημένη αποτελεσματικότητα για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MARMAKE | Μαΐου 19, 2010 8:58 π.μ. | Reply
ΝΑ ΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ BAR-CODE ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ..ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο