Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους.

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν ασφαλίζεται από τον εργοδότη του, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης

Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους.

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν ασφαλίζεται από τον εργοδότη του, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης


Ο Α. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη είπε ότι σύμφωνα με 22.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το ΙΚΑ για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου διαπιστώθηκε ότι η ανασφάλιστη εργασία έχει φτάσει στο ποσοστό του 25%.

Ο κ. Λοβέρδος αποδέχθηκε το γεγονός της υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται αφενός στην αποχώρηση των εργαζομένων από τα προγράμματα stage και αφετέρου από τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευσης προσλήψεων, τόνισε ωστόσο ότι «οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%».

Πάντως ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα με τις επικείμενες μετατάξεις από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του επεσήμανε είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών των Επιθεωρητών Εργασίας στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου και κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις ώστε να επαναλειτουργήσουν με το σωστό τρόπο οι μηχανισμοί ελέγχου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο