Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Σε ισχύ δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Από την 1η Ιουνίου το ΣΔΟΕ θα επιβάλλει επιτόπου τα αυξημένα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις. Διασταύρωση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Μαζικές αντικαταστάσεις των εφόρων που δεν πέτυχαν στόχους

Σε ισχύ δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

Από την 1η Ιουνίου το ΣΔΟΕ θα επιβάλλει επιτόπου τα αυξημένα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις. Διασταύρωση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Μαζικές αντικαταστάσεις των εφόρων που δεν πέτυχαν στόχους

Καθημερινά «λουκέτα» σε καταστήματα, γραφεία, ιατρεία που εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, ηλεκτρονικό έλεγχο στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία 400.000 ελεύθερων επαγγελματιών, δημοσιοποίηση μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής και ενδεχομένως ονομάτων φοροφυγάδων, «ξήλωμα» εφόρων αλλά και ίδρυση οικονομικής αστυνομίας, είναι τα μέτρα που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή απαντώντας στην απαίτηση των πολιτών να πληρώσουν αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής εξετάσθηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σαφάρι

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών θα είναι αδυσώπητο προς κάθε κατεύθυνση δήλωσε ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημ. Γεωργακόπουλος, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα με «λουκέτα» όσους φοροδιαφεύγουν. «Όλες οι παραβάσεις εξετάζονται και θα αρχίσει η καθημερινή έκδοση αποφάσεων για κλείσιμο επιχειρήσεων, γραφείων ιατρείων, κ.τ.λ. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά», υπογράμμισε ο κ. Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε ότι πρώτα ξεκινάμε από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους μικρότερους.


Τα πρώτα λουκέτα
Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπουν τα πρώτα «λουκέτα» σε δεκάδες επώνυμα κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εντοπίστηκαν να μην κόβουν αποδείξεις, ενώ με αναστολή της άδειας λειτουργίας των ιατρείων τους απειλούνται και μεγαλογιατροί του Κολωνακίου που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα «φτώχειας».

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στους γιατρούς αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φορολογικοί έλεγχοι επεκτείνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Στις αρχές της εβδομάδας, οι γιατροί μεγάλου ιδιωτικού θεραπευτηρίου δέχθηκαν την επίσκεψη ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Οι έλεγχοι που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο στους γιατρούς του Κολωνακίου, έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία, δεν έκοβαν αποδείξεις, ενώ πολλοί δεν κρατούσαν ούτε βιβλία ασθενών. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, επισκέφθηκαν ξανά τα συγκεκριμένα ιατρεία και διαπίστωσαν ότι οι γιατροί συνέχιζαν το έργο της φοροδιαφυγής.

Εξελίξεις αναμένονται και για τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι «φούσκωναν» τεχνητά τις δαπάνες τους για να μειώσουν τον φόρο, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι καλλιτέχνες των κέντρων διασκέδασης.


Ελεύθεροι επαγγελματίες
Οπως αποκάλυψε η επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Οι «φτωχοί» επαγγελματίες μπαίνουν τώρα στο ηλεκτρονικό «μάτι» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων. Ήδη ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα διασταυρώσεων στα εισοδήματα, τις δαπάνες και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην εφορία 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, καλλιτέχνες, μεσίτες κ.λπ.).

Η ΓΓΠΣ αναζητάει τους ελεύθερους επαγγελματίες που κρύβουν από την εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν στην κατοχή τους ακριβά ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες.

Οι έλεγχοι αυτοί, αποτελούν το πρώτο βήμα πριν την εφαρμογή των νέων τεκμηρίων διαβίωσης που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο φορολογικό νόμο και με βάση τα οποία το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να «συλλάβει» τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει και να βάλει στα ταμεία του το 2011 το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.


Διασταύρωση
Με τη διασταύρωση των στοιχείων, το υπουργείο θα γνωρίζει από φέτος ποιοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμφανίζονται στην εφορία με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα και διαθέτουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία. Στους επαγγελματίες αυτούς, αναμένεται να επικεντρωθεί ο φορολογικός έλεγχος.

Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται με βάση τα έντυπα Ε3 που υπέβαλαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα οποία δηλώνονται αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες. Κατόπιν τα στοιχεία του Ε3 θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης όπου καταγράφονται τα στοιχεία για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες.

«Ξήλωμα» εφόρων
Από αύριο ξεκινά η αντικατάσταση των εφόρων με τον γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημ. Γεωργακόπουλο να δηλώνει ότι «δεν έχουμε περιθώρια για να παίξουμε άλλο».

Οι έφοροι θα αντικατασταθούν από τους αναπληρωτές τους μέχρι να οριστούν οι νέοι διευθυντές σε κάθε Δ.Ο.Υ. «Δεν μας ενδιαφέρει ποιο είναι το «χρώμα» του καθενός από τους διευθυντές των Δ.Ο.Υ. μας ενδιαφέρει η γάτα να πιάνει ποντίκια. Όποιος δεν πιάνει ποντίκια δεν έχει κανένα λόγο να κάθεται εκεί να ζεσταίνει την καρέκλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LAMMERGEIER | May 13, 2010 3:45 PM | Reply
ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ πρέπει να πιάσουν, όχι ποντίκια....
;-)
image description PETROMANOF | May 13, 2010 3:06 PM | Reply
αει στο διαολο
image description LIAROMMATIS | May 13, 2010 3:37 PM | Reply
ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ
image description elias stratakis | May 14, 2010 9:00 AM | Reply
Σοβαρά;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο