Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Πρόστιμο 40 εκ. ευρώ σε εφοπλιστή για φοροδιαφυγή.

«Καμπάνα» 40 εκατ. ευρώ έριξε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε εφοπλιστή ο οποίος μέσω off shore εταιρειών αγόρασε μεγάλο αριθμό ακινήτων και δεν πλήρωνε τον ετήσιο φόρο 3%, καθώς και το ΕΤΑΚ .

Πρόστιμο 40 εκ. ευρώ σε εφοπλιστή για φοροδιαφυγή.

«Καμπάνα» 40 εκατ. ευρώ έριξε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε εφοπλιστή ο οποίος μέσω off shore εταιρειών αγόρασε μεγάλο αριθμό ακινήτων και δεν πλήρωνε τον ετήσιο φόρο 3%, καθώς και το ΕΤΑΚ .

Πρόστιμο - «μαμούθ» 40 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να επιβάλλει η εφορία σε έναν από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος εντοπίστηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  να έχει κρύψει εισοδήματα και να μην έχει πληρώσει στο Δημόσιο φόρους για τα ακίνητα που απέκτησε στην Ελλάδα μέσω offshore εταιριών.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο μεγαλοεφοπλιστής από το 2005 μέχρι σήμερα απέκτησε 120 (!) ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να φαίνεται στην εφορία ότι ο ίδιος είναι ο πραγματικός κάτοχος των ακινήτων. Το ΣΔΟΕ έφθασε στον γνωστό εφοπλιστή ακολουθώντας τα ίχνη των εμβασμάτων τα οποία ο ίδιος έστελνε στους?ιδιοκτήτες των offshore για να πραγματοποιηθούν οι αγορές των ακινήτων.  

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έδειξε ότι ο εφοπλιστής, ο οποίος καλυπτόμενος πίσω από τον νομικό «μανδύα» των offshore :

-         Έκρυψε από την εφορία τα εισοδήματα που είχε αποκτήσει από την εκμίσθωση των ακινήτων αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των φόρων.

-         Δεν είχε υποβάλλει δήλωση και δεν είχε πληρώσει τον ειδικό φόρο 3% επί της αντικειμενικής αξίας για τα ακίνητα  που κατέχει.  Η έκθεση με τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ επρόκειτο να σταλεί σήμερα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή του προστίμου το οποίο μαζί  με τις προσαυξήσεις φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να διαβιβαστεί έγκληση στον εισαγγελέα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.   Αξίζει να αναφερθεί πως το  ύψος του προστίμου ανέρχεται στο 16% της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Σημειώνεται ότι με τον τελευταίο φορολογικό νόμο ο ειδικός φόρος των ακινήτων των offshore αυξήθηκε από 3% σε 15% ενώ παρέχεται η δυνατότητα καταλογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις offshore.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | May 12, 2010 10:15 AM | Reply
Όχι κύριοι, όχι γνωστός εφοπλιστής. Αν θέλετε να αλλάξει αυτό το μπουρδέλο θα λέτε ΟΝΟΜΑΤΑ. Να λέτε ποιος είναι ο εκάστοτε "έξυπνος"...
image description ΕΛΕΝΗ Μ.Κ. | May 12, 2010 11:34 AM | Reply
Ποιός? Οέο Ποιός?
Και γιατί να πιστέψω τώρα εγώ, ότι όντως τιμωρείται ένας φοροφυγάς, και να μην πιστέψω ότι τέτοιες ανακοινώσεις-"ανακαλύψεις" είναι κατασκευασμένες ειδήσεις για να μου ρίξουν στάχτη στα μάτια....
Ονόματα κύριοι,...στοιχεία... για να μπορώ κι εγώ, ο απλός κι ενεργός πολίτης να ελέγχω τους πάντες και τα πάντα...
Το κουτόχορτο μας τελείωσε....
image description ELEOS | May 12, 2010 3:24 PM | Reply
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ¨ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 5-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ .

ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
image description IGOUHARRY | May 12, 2010 4:29 PM | Reply
Ποιός? Ποιός? Ποιός μωρό μου ποιός ??

Αν θέλετε κύριοι σοβαρευτείτε για να σας πιστέψουμε !! Διαφορετικά σιωπήστε !!
Σιχτίρ ...........
image description Pantrelos | June 3, 2010 2:48 PM | Reply
Αυτό που ενδιαφέρει (εμένα τουλάχιστον) είναι να καταλογιστεί το παραπάνω πρόστιμο και ΚΥΡΙΩΣ να αποδοθεί. Σύνηθες είναι να ανακοινώνουν αυτή τη καμπάνα, αλλά στο τέλος το Δημόσιο να εισπράτει το 1/10 αυτών, ποσό που δεν αντιστοιχεί καν στην αρχική φορολογική υποχρέωση. Η διαδικασία και το αληθές των γραφόμενων μου, είναι στα αποτελέσματα των αποφάσεων των Οικονομικών δικαστηρίων και των συμφωνιών κάτω από την έδρα αυτών...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο