Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΝΤ: Ανοιχτό το θέμα περικοπής 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΔΝΤ σημειώνει ότι τα μέτρα, αν και «κοινωνικά επώδυνα», είναι δίκαια και οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό που έχει εγκλωβιστεί σε έναν κύκλο χαμηλής ανάπτυξης - υψηλής ανεργίας.

ΔΝΤ: Ανοιχτό το θέμα περικοπής 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΔΝΤ σημειώνει ότι τα μέτρα, αν και «κοινωνικά επώδυνα», είναι δίκαια και οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό που έχει εγκλωβιστεί σε έναν κύκλο χαμηλής ανάπτυξης - υψηλής ανεργίας.

«Πρωτοφανές, αλλά βιώσιμο» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας ότι τα μέτρα είναι «κοινωνικά επώδυνα», αλλά οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό που έχει εγκλωβιστεί σε έναν κύκλο χαμηλής ανάπτυξης - υψηλής ανεργίας.


Το ΔΝΤ τονίζει ακόμη ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν αποτελεί πανάκεια και δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της Ευρωζώνης, ενώ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, ώστε να επιστρέψει στις αγορές για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών.


Για τον ιδιωτικό τομέα, αν και σημειώνει πως δεν κόπηκαν ο 13ος και 14ος μισθός γιατί θα υλοποιηθούν άλλες μεταρρυθμίσεις προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο κρίνει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση του εργατικού κόστους προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες την οποία συνυπογράφει ο Πολ Τόσμεν (ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφτηκε την Αθήνα), διατυπώνονται επίσης εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία, το ποσοστό της οποίας εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στο 15% την επόμενη διετία.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας με το ΔΝΤ να θεωρεί ότι θα πρέπει να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Για το χρέος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 149% του ΑΕΠ το 2012 και το 2013, από 115% του ΑΕΠ πέρυσι, ενώ αν γίνουν όλα έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί, τότε θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2012 (1,1%), ο οποίος θα ανέλθει στο 2,7% το 2015.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Μαΐου 12, 2010 6:57 μ.μ. | Reply
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ?
ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ "ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ"
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο