Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες κινητοποιήσεις εν όψει ασφαλιστικού.

ΣE διαρκή συνεδρίαση βρίσκονται τα συνδικάτα με ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης (κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη) ή ακόμα και 48ωρης απεργίας τις επόμενες μέρες, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και την ημερομηνία ψήφισής του στη Βουλή.

Νέες κινητοποιήσεις εν όψει ασφαλιστικού.   

 
ΣE διαρκή συνεδρίαση βρίσκονται τα συνδικάτα με ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης (κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη) ή ακόμα και 48ωρης απεργίας τις επόμενες μέρες, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και την ημερομηνία ψήφισής του στη Βουλή.

Τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Yπουργικό Συμβούλιο, όπου η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού. Μάλιστα, ενδέχεται το επίμαχο νομοσχέδιο να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση οι συνδικαλιστές πιστεύουν ότι η συμμετοχή του κόσμου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαφωνούν με τις αλλαγές τόσο στο ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα, όσο και του δημοσίου. Οι συνδικαλιστές άλλωστε της Συνομοσπονδίας είχαν αποχωρήσει και από τον διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων, καθώς πιστεύουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές δεν τους εκπροσωπούν. Είναι αντίθετοι με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού το κράτος μετά τη μεταρρύθμιση θα εγγυάται μόνο για το ποσό της βασικής σύνταξης, η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 360 ευρώ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αντιδρούν γιατί η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τα τρία ΔΕΝ. Δεσμεύσεις που ακούστηκαν επανειλημμένα τόσο από το στόμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου. Και η αναίρεση των παραπάνω, όπως λένε, έγινε κρυφά χωρίς καν να ενημερωθούν με την υπογραφή του μνημονίου για τη λήψη του πακέτου στήριξης. Με τις προωθούμενες αλλαγές αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες εργαζομένους, ταυτόχρονα αυξάνονται τα χρόνια καταβολής εισφορών, αλλά και μειώνονται οι συντάξεις αφού με το καθεστώς της αναλογικής σύνταξης, τονίζουν ότι ορισμένες συντάξεις θα μειωθούν έως και 30%. Για τους παραπάνω βασικούς λόγους οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζομένους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα προκηρύξουν, ως άμεση απάντηση στον αντιασφαλιστικό νόμο.


Οι φαρμακοποιοί

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαΐου, δηλώνοντας αντίθετοι στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.

Ειδικότερα, 11.000 φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του δ.σ. της Παρασκευής να προχωρήσει σε νέα πανελλαδική απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει ρητή, κατηγορηματική, έγγραφη δέσμευση ότι θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης. Οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

 
Πηγή: Express.gr

 

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο