Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δίκες - εξπρές για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Δίκες - εξπρές για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής στο Δημόσιο καθώς και εισαγγελείς «ράμπο» στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας που θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από επίορκους κρατικούς υπαλλήλους, προανήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες.

Δίκες - εξπρές για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Δίκες - εξπρές για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής στο Δημόσιο καθώς και εισαγγελείς «ράμπο» στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας που θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράττονται από επίορκους κρατικούς υπαλλήλους, προανήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες.

Οι πρωτοβουλίες του ανώτατου εισαγγελέα έρχονται λίγες ώρες μετά την παραίνεση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ότι οι εισαγγελείς της χώρας πρέπει να αποδώσουν ευθύνες σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς καθώς και μετά τις αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ότι αν και την τελευταία εξαετία έχει στείλει στις εισαγγελικές Αρχές για εκκαθάριση 450 υποθέσεις επίορκων κρατικών υπαλλήλων, καμία όμως δεν έχει κριθεί.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Τέντες κίνησε διαδικασίες ώστε:

- Να προβλεφθούν ιδιαίτεροι δικάσιμοι, στις οποίες θα προσδιορίζονται και θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα υποθέσεις υπαλλήλων για εγκλήματα περί την υπηρεσία, που προβλέπονται αυτοτελώς από τον Ποινικό Κώδικα ή και σε συνδυασμό με τον νόμο για διαφθορά στο Δημόσιο (Ν. 3074/2002) και για εγκλήματα φοροδιαφυγής (Ν. 2523/1997, 2065/1992).

- Να στελεχωθούν με εισαγγελείς τα τμήματα των μεγάλων εισαγγελιών της χώρας που είναι αρμόδια για το οικονομικό έγκλημα, ώστε να λειτουργούν ταχύτερα.
Ταυτόχρονα, με εγκύκλιό του ζητεί από τους εισαγγελείς της χώρας:

- Να τον ενημερώσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα και αναλυτικά για τα στοιχεία και την πορεία των συγκεκριμένων εκκρεμών υποθέσεων.

- Να μεριμνήσουν, ώστε η επεξεργασία τους σε όλα τα στάδια καθώς και η εκδίκασή τους να γίνεται κατά προτεραιότητα σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, «λόγω της απαξίας των σχετικών εγκλημάτων, τα οποία κυρίως στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και βλάπτουν την εθνική οικονομία», όπως αναφέρει.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο