Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ICAP: +40% οι καθυστερήσεις πληρωμών των επιχειρήσεων.

Στο «κόκκινο» έχουν οδηγηθεί χιλιάδες επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της άρνησης των τραπεζών να τις χρηματοδοτήσουν.

ICAP: +40% οι καθυστερήσεις πληρωμών των επιχειρήσεων.

Στο «κόκκινο» έχουν οδηγηθεί χιλιάδες επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της άρνησης των τραπεζών να τις χρηματοδοτήσουν.
Στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που καταγράφουν εκτόξευση στο 10% των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ήρθε να προστεθεί έρευνα της ICAP σε δείγμα 193.860 εταιρειών (Α.Ε. και ΕΠΕ), η οποία δείχνει ότι το ποσοστό «ασυνέπειας» των επιχειρήσεων αυξήθηκε το 2009 με εκρηκτικούς ρυθμούς που έφτασαν το 39,47% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2003-2008.

Παράλληλα με τις επιχειρήσεις, που δυσκολεύονται πλέον όλο και περισσότερο να αποπληρώσουν δόσεις δανείων και ακόμη χειρότερα εξαναγκάζονται να βάλουν λουκέτο λόγω αδυναμίας αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεών τους, η έρευνα κατέγραψε και σοβαρή επιδείνωση της πιστοληπτικής ικανότητας μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ICAP, η πιστοληπτική ικανότητα επιδεινώθηκε πέρυσι για το 23,4% των εταιρειών, ενώ για κάθε μία εταιρεία που βελτίωσε τη δυνατότητα δανεισμού με βάση τα κριτήρια των τραπεζών, αντιστοιχούν 1,38 που βρίσκονται σε χειρότερη θέση.

Συνολικά πάντως, το ποσοστό των «ασυνεπών» επιχειρήσεων παραμένει συγκριτικά χαμηλό. Στο σύνολο των επιχειρήσεων το ποσοστό των «ασυνέπειας» ανήλθε σε 4,7% έναντι 3,37% την περίοδο 2003-2008, ενώ μεγαλύτερα ποσοστά ασυνέπειας είχαν οι βιομηχανίες με 6,04% (αυξήθηκαν κατά 36,34%), ακολούθησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις με ποσοστό 4,65% (+64,89%) και ο τομέας των υπηρεσιών με 4,7% (+10%).

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο