Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των Α.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12-546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 FAX: 2310/523.666
www.efeeth.gr e-mail:[email protected]


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.

Θεσσαλονίκη 5/5/2010

ΚΟΙΝ.: 1) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
2) Ο.Ε.Ε.-Π.Τ.Κ.Μ.

Συνάδελφοι,

Όπως μας αναφέρθηκε σήμερα (4/5/2010) από πολλούς συναδέλφους, η Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσ/νίκης έκανε εφαρμογή του άρθρου 17 παρ. 9 του νέου φορολογικού νόμου 3842/2010 και ζητούσε κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Α.Ε. από τους φοροτεχνικούς – λογιστές που υπέγραφαν τις δηλώσεις αυτές, να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση, με την οποία έπρεπε να βεβαιώσει ο φοροτεχνικός – λογιστής ότι έκανε φορολογική αναμόρφωση των λογιστικών αποτελεσμάτων και ότι η Α.Ε. έχει υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις και δεν οφείλει οποιοδήποτε φόρο.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. κ. Ι. Δόβελος, έκανε άμεση παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσ/νίκης και κάλεσε τη Δ.Ο.Υ. να μην κάνει εφαρμογή της διάταξης αυτής (παρ. 7 του άρθρ. 17), διότι με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 9 έχει εφαρμογή μετά από έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για το θέμα αυτό και αφορά τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2011, επειδή πρέπει να προηγηθεί η πιστοποίηση των λογιστών όπως προβλέπει το άρθρο 17 του νέου φορολογικού νόμου.

Μετά από συνεννόηση και οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίστηκε ότι η διάταξη αυτή πράγματι θα πρέπει να εφαρμοστεί το επόμενο έτος, η Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσ/νίκης, σταμάτησε να ζητά τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, αφού και η ΠΟΛ 1039/13-4-2010 αναφέρει ρητά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή των δηλώσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. για το οικονομικό έτος 2010.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOTHRIS | Μαΐου 6, 2010 9:37 π.μ. | Reply
Σιγά την παρέμβαση. Τα καταφέραμε και μόνοι μας...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο