Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Λοβέρδος: Στο 4% αυξάνεται το όριο των απολύσεων.

Στο 4% αυξάνεται το όριο των απολύσεων με το νέο Ασφαλιστικό, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο για τις αποζημιώσεις και τον κατώτατο μισθό, το ύψος του οποίου και μειώνεται.

Α. Λοβέρδος: Στο 4% αυξάνεται το όριο των απολύσεων.

Στο 4%  αυξάνεται το όριο των απολύσεων με το νέο Ασφαλιστικό, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο για τις αποζημιώσεις και τον κατώτατο μισθό, το ύψος του οποίου και μειώνεται.

Εν τω μεταξύ διατηρούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα για το Aσφαλιστικό.

"Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο, θα μπορούν να αποκλίνουν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε "θετικότατη" την αξιολόγηση της τρόϊκας για το νέο ασφαλιστικό και διαβεβαίωσε πως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα παραμείνει στα 65.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα ισχύσει για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2018 και μετά, ενώ ο διπλός τρόπος υπολογισμού της σύνταξης θα εφαρμόζεται για τα έτη ασφάλισης πριν και μετά το 2013, ενώ κατοχυρωμένα δικαιώματα με το ισχύον σύστημα έχουν όσοι θεμελιώνουν το δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά στη μείωση των αποζημιώσεων και την καταβολή τους σε δόσεις, ο κ. Α. Λοβέρδος σημείωσε ότι η σχετική απόφαση θα υιοθετηθεί με τη μορφή Π.Δ. το οποίο θα προωθηθεί τον Δεκέμβριο του 2010.

Επίσης μειώνεται ο κατώτατος μισθός. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, στο μνημόνιο καταχωρήθηκε μετά την τρόϊκα, η μείωση του κατώτατου μισθού. "Εμείς δεν το θέλαμε, αλλά έπρεπε να υποχωρήσουμε. Το δίλλημμά μας ήταν ανεργία ή ελαστικές μορφές εργασίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε μαθητεία ενός έτους με μικρότερη αμοιβή, που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ.

Εν τω μεταξύ το όριο των ομαδικών απολύσεων διπλασιάζεται στο 4% και θα προβλέπεται σε μνημόνιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Ο κ. Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα. Οπως είπε,  "Λειτουργήσαμε στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα με συνείδηση ευθύνης και καταφέραμε με το ΥΠΟΙΚ να πετύχουμε ενημέρωση και αξιολόγηση του ασφαλιστικού, το οποίο αξιολογήθηκε με πολύ καλό τρόπο. Πετύχαμε, ακόμη, τη διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και διατήρηση του ποσού της 13ης και 14ης σύνταξης", δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το ΥΠΟΙΚ έδωσε τη δυνατότητα σε όσους έχουν υποβάλει παραίτηση στο δημόσιο ή στην τοπική αυτοδιοίκηση από την 1η Ιανουαρίου 2010, να την αναιρέσουν μέσα στον επόμενο μήνα.

"Αδιαφορήσαμε για το προσωπικό ή το πολιτικό κόστος. Προέχει για μας η σωτηρία της Ελλάδας", τόνισε ο κ. Λοβέρδος.Ολες οι ρυθμίσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα, αφού πρώτα συζητηθούν την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Α. Λοβέρδος επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητείται η επιβολή έκτακτης ειφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι, όμως, αυτών με χαμηλό εισόδημα, όπως των 10.000 ευρώ. Το θέμα συζητείται με τον υπουργό Οικονομικών.

 
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο