Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λοβέρδος: Τί αλλάζει με τη νέα ρύθμιση για τις συντάξεις.

4 Μάιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.
Λοβέρδος: Τί αλλάζει με τη νέα ρύθμιση για τις συντάξεις.

Στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.

Ρύθμιση με την οποία θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει το τελευταίο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Οπως σημείωσε ο υπουργός με ρύθμιση στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.

Για το θέμα του ΛΑΦΚΑ διευκρίνισε ότι η παρακράτηση θα αφορά τις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ ενώ αναφορικά με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είπε ότι αυτό παραμένει στα 65 έτη.

Αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα (στις επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων), αυτό προσδιορίζεται στο 4% μηνιαίως από 2% που ίσχυε μέχρι σήμερα ενώ το ύψος της αποζημίωσης και ο τρόπος καταβολής της θα ρυθμιστεί με Προεδρικό Διάταγμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό στις πρώτες σκέψεις του υπουργείου είναι να μην μεταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης αλλά αυτό να καταβάλλεται σε έξι δόσεις, χωρίς προκαταβολή.

Οσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησής τους και τόνισε ότι αυτές προστατεύονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη μαθητείας διάρκειας ενός έτους με μικρότερη αμοιβή που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης