Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λοβέρδος: Τί αλλάζει με τη νέα ρύθμιση για τις συντάξεις.

Στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.

Λοβέρδος: Τί αλλάζει με τη νέα ρύθμιση για τις συντάξεις.

Στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.

Ρύθμιση με την οποία θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει το τελευταίο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Οπως σημείωσε ο υπουργός με ρύθμιση στο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με τη ρητή διατύπωση ότι διατηρούνται όσα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί με τους σημερινούς όρους.

Για το θέμα του ΛΑΦΚΑ διευκρίνισε ότι η παρακράτηση θα αφορά τις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ ενώ αναφορικά με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είπε ότι αυτό παραμένει στα 65 έτη.

Αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού των απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα (στις επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων), αυτό προσδιορίζεται στο 4% μηνιαίως από 2% που ίσχυε μέχρι σήμερα ενώ το ύψος της αποζημίωσης και ο τρόπος καταβολής της θα ρυθμιστεί με Προεδρικό Διάταγμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό στις πρώτες σκέψεις του υπουργείου είναι να μην μεταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης αλλά αυτό να καταβάλλεται σε έξι δόσεις, χωρίς προκαταβολή.

Οσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησής τους και τόνισε ότι αυτές προστατεύονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη μαθητείας διάρκειας ενός έτους με μικρότερη αμοιβή που θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο