Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόβονται και τα δώρα των βουλευτών.

Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Κόβονται και τα δώρα των βουλευτών.

Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον μέτρα για τις αποδοχές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι για τους βουλευτές:

Δεν θα καταβάλλονται επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης, πέραν της προηγούμενης απόφασης για μειώσεις 12%.

Η απώλεια εισοδήματος για τους βουλευτές από την περικοπή των αποδοχών τους υπολογίζεται στα 13.000 ευρώ περίπου, καθώς η μηναία μικτή αποζημίωσή τους αγγίζει τις 6.500 ευρώ, περιλαμβανομένων των επιδομάτων γραφείου και ταχυδρομικών τελών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι: 

Ισχύουν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας

Μειώνονται κατά 8%  τα κοινά για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδόματα, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής
 
Μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης 

Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης", πέραν του 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000 ευρώ και  17% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ που αποφασίστηκε τον Μάρτιο, έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%. 

Για τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, κατά τον κ. Πετσάλνικο θεωρούνται επίδομα κι έτσι η περικοπή τους περιορίζεται σε ένα 8% επιπλέον, όπως προβλέπουν τα νέα μέτρα για όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gap | Μαΐου 3, 2010 3:10 μ.μ. | Reply
Tον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής τους θεωρούμε επίδόματα ενώ το επίδομα αδείας το θεωρούμε μισθό και το κόβουμε!!!!!!!!!!!!
Ετσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του λαού ?
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ!
image description mikes_10 | Μαΐου 3, 2010 8:46 μ.μ. | Reply
τα επιδόματα των βουλευτων τα δίνει η μιζενσ τα οπλικά συστήματα τα καρτέλ και λοιποί κοινωφελείς οργανισμοί!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο