Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε εισπρακτικά κέντρα μετατρέπονται οι ΔΟΥ.

Μαζί με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, δηλαδή τις περικοπές του 13ου και του 14ου μισθού παντού- στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας- και την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβάλλει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να συλλέγονται οι φόροι.

Σε εισπρακτικά κέντρα μετατρέπονται οι ΔΟΥ .

Μαζί με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, δηλαδή τις περικοπές του 13ου και του 14ου μισθού παντού- στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας- και την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβάλλει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομικών ώστε να συλλέγονται οι φόροι.

Στην έκθεση του ΔΝΤ, όσον αφορά το τεχνικό μέρος, η συμφωνία προβλέπει τη ριζική αναδιάρθρωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Ο κύριος στόχος είναι να αποκοπούν οι μηχανισμοί ελέγχου από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), οι οποίες θα μετατραπούν άμεσα σε εισπρακτικά κέντρα. Το ελεγκτικό σκέλος θα φύγει από τις ΔΟΥ και θα εποπτεύεται κεντρικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο μετατρέπεται σε «φορολογική αστυνομία».

Εξάλλου, στις 13 περιφέρειες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα υπάρχουν φοροελεγκτικά κέντρα και αντίστοιχες υπηρεσίες ελέγχου των δημοσίων δαπανών. Ετσι, το ΣΔΟΕ και το νέο σώμα ελεγκτών της Εφορίας θα αποκτήσουν νέα υπόσταση και ρόλο και θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν επί τόπου πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα να τα εισπράττουν (π.χ. από καταστήματα ή επιχειρήσεις).

Καινοτομία στις αλλαγές που προτείνουν οι «επόπτες» της ελληνικής οικονομίας είναι η υποχρεωτική τήρηση των λογιστικών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να είναι εφικτός ο γρήγορος έλεγχος.

Ολες αυτές οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο πρώτο μέρος της γραπτής συμφωνίας με το ΔΝΤ και στο γράμμα που θα αποσταλεί ως τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο ίδιο κεφάλαιο περιλαμβάνονται και οι προτάσεις για την αναδιάρθρωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου οι οποίες επίσης θα εγκατασταθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Επίσης το ΔΝΤ απαίτησε να συσταθεί άμεσα η ενιαία αρχή πληρωμών του Δημοσίου, ώστε να συγκεντρωθούν στο Γενικό Λογιστήριο όλες οι δαπάνες της μισθοδοσίας στο Δημόσιο (μισθοί, συντάξεις) και οι πληρωμές επιδομάτων, επιχορηγήσεων κτλ.

Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας που θα επικεντρωθούν στους συντελεστές του ΦΠΑ.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Απριλίου 30, 2010 11:14 π.μ. | Reply
ΜΑΛΙΣΤΑ
image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Απριλίου 30, 2010 12:11 μ.μ. | Reply
Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω, αυτοί οι ηλίθιοι, ανυπόστατοι ανθρωπίσκοι με τις γραβάτες και τα κουστούμια και το εκδρομικό σακίδιο στην πλάτη(το είδα και αυτό...νέα μόδα της νέας τάξης πραγμάτων θα είναι... η αποθέωση του ΚΙΤΣ!) του ΔΝΤ, πού σπούδασαν οικονομικά; Αυτούς στην επιχείρησή μου δεν θα τους προσλάμβανα ούτε για να σκουπίζουν τη σκάλα! Ακόμα και ο μπακάλης ο Ζήκος (από το γνωστό έργο) πιό εύκολα μπορούσε να καταλάβει ότι, άν αυξάνονται οι φόροι σε βαθμό δήμευσης του ελαχίστου ούτως ή άλλως εναπομείναντος εισοδήματος του ταλαίπωρου καταναλωτή, και άν μειώνονται και αυτά τα πενιχρά διαθέσιμα εισοδήματα που ενισχύονται με τον 13ο και 14ο μισθό, απλά για να ενισχύσουν με την σειρά τους την κατανάλωση, ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ;;;;; ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΦΠΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ;
Φεύ!!!
ΕΔΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ.

Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ; Η ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΜΑ... ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ...ΠΕΤΡΕΣ...!
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ-ΝΟΗΤΩ!
image description elias stratakis | Μαΐου 3, 2010 12:06 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΣΤΙΜΟΛΑΓΝΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ, ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΧΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΉΜΑΤΙΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΤΛ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΕΣ ΤΙΣ Μ%
image description elias stratakis | Μαΐου 3, 2010 12:43 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΣΤΙΜΟΛΑΓΝΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ, ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΧΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΉΜΑΤΙΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΤΛ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚ%
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο