Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η επόμενη τριετία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας «θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τριετές πρόγραμμα», παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,..

Γ. Παπακωνσταντίνου: Η επόμενη τριετία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας «θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τριετές πρόγραμμα», παραδέχτηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνει η πιο δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.
 Ο υπουργός ανέφερε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση σειράς διαρθρωτικών αλλαγών και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με πολύ κόσμο και να μην χαϊδέψει αυτιά. Όπως είπε, οι συνθήκες και η αμφισβήτηση που δέχεται η χώρα είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν καμία υπαναχώρηση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. "Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο", πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο για να "απλώσει" τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, εξαιτίας της πίεσης όσων ποντάρουν εναντίον της Ελλάδας.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι δεν έχει αμφιβολία πως όλα θα είναι έτοιμα έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στους δανειστές της 9 δισ. ευρώ.

Παρά τις δυσκολίες που θα φέρει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε κεκτημένο το μηχανισμό στήριξης της οικονομίας και ανεύθυνους όσους επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή ζήτησε την ενεργοποίησή του. Τόνισε ότι δεν αντιλαμβάνονται πού θα βρισκόμασταν σήμερα χωρίς το μηχανισμό. "Ζούμε στιγμές εθνικής επιβίωσης", είπε, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων.

Υποσχέθηκε ότι οι θυσίες των πολιτών θα έχουν αντίκρυσμα και σε τρία χρόνια από τώρα "θα μπορούμε να στεκόμαστε μπροστά τους περήφανοι, με σεβασμό στις αξίες μας".

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο