Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 10 Μαΐου αποφασίζει η ΕΕ για την Ελλάδα αποκαλύπτει γερμανικό έγγραφο .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης συνόδου κορυφής στις 10 Μάιου με θέμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

Στις 10 Μαΐου αποφασίζει η ΕΕ για την Ελλάδα αποκαλύπτει γερμανικό έγγραφο .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης συνόδου κορυφής στις 10 Μάιου με θέμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης με τίτλο "Νόμος για τη διατήρηση της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης" περιλαμβάνει ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα που να προβλέπει την ψηφοφορία με κρατών μελών του ευρώ σχετικά με την επικύρωση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας και η πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου.

Το έγγραφο αυτό, επίσης,  επισημαίνει πως το ελληνικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει τη ψηφοφορία σχετικά με το 3ετές πρόγραμμα λιτότητας στις 6 με 7 Μάιου. Επισημαίνεται επίσης ότι οι συνομιλίες με το ΔΝΤ και την Επιτροπή της ΕΕ στην Αθήνα σχετικά με τον στόχο της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών στις 4 Μαΐου σε μια τηλεφωνική διάσκεψη.

Επίσης, άλλα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως υπάρχουν πολύ έντονες επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου.

Πρόκειται για μία συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι το 2008 την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.

Όπως δήλωσε και ο γενικός διευθυντής του τμήματος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν κ. Marco Buti, οι συζητήσεις προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου. Ο αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι το τριετές σχέδιο λιτότητας, που θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μειώσει το υπέρογκο έλλειμμά της το 2011 και το 2012, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται, πως δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ έχουν τονίσει πως η ευρωζώνη είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Ελλάδα διμερή δάνεια έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία λήξης ελληνικού ομολόγου ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο