Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ετοιμη η Γερμανία να βοηθήσει, αν η Ελλάδα αναλάβει τις ευθύνες της»

Την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ καθησυχάζοντας σ' ένα βαθμό τις έντονες ανησυχίες για το τι στάση θα ακολουθήσει η Γερμανία.

Ετοιμη η Γερμανία να βοηθήσει, αν η Ελλάδα αναλάβει τις ευθύνες της»
        
Βερολίνο

Την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ καθησυχάζοντας σ' ένα βαθμό τις έντονες ανησυχίες για το τι στάση θα ακολουθήσει η Γερμανία.

Η καγκελάριος τόνισε, βέβαια, σε όλους τους τόνους ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάθος χρόνου για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.

Η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου είναι εκ των ων ουκ άνευ για την έγκριση βοήθειας, σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ.

H Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα μείωσης δαπανών και να δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη πριν η Γερμανία εγκρίνει την χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς τη χώρα, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Χρειαζόμαστε μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα μαζί με επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης δαπανών», είπε η Α.Μέρκελ σε δημοσιογράφους.

«Η Γερμανία θα βοηθήσει εάν εκπληρωθούν οι κατάλληλοι όροι. Η Γερμανία νοιώθει τεράστια ευθύνη για τη σταθερότητα του ευρώ» τόνισε η κυρία Μέρκελ.

«Εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για μία χρονιά αλλά για αρκετά έτη, τότε υπάρχει πολλές πιθανότητες να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ για όλους μας» πρόσθεσε με νόημα η καγκελάριος της Γερμανίας.

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι η βοήθεια μπορεί να είναι διαθέσιμη πριν τις 19 Μαΐου.

Η Γερμανία θέλει να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα πριν τις 19 Μαΐου, «αν αυτό καταστεί δυνατόν» είπε ο Σόιμπλε, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού, και προσέθεσε ότι η νομοθετική έγκριση μπορεί να είναι έτοιμη στις 7 Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι οι χώρες μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν τα χρήματα για την Ελλάδα να διατεθούν ταυτόχρονα.

Παράλληλα, το κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, οι Σοσιαλδημοκράτες, είπε ότι δεν θα υποστηρίξει την έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα από την Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πηγή το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο