Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με την διαφοροποίηση του μηχανισμού προεκτύπωσης και αποστολής των εντύπων των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαφοροποιεί, για πρώτη φορά φέτος, τον μηχανισμό προεκτύπωσης και αποστολής των εντύπων των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Ανακοίνωση σχετικά με την διαφοροποίηση του μηχανισμού προεκτύπωσης και αποστολής των εντύπων των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαφοροποιεί, για πρώτη φορά φέτος, τον μηχανισμό προεκτύπωσης και αποστολής των εντύπων των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Συγκεκριμένα, για το Οικονομικό Έτος 2010 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προεκτυπώνει και αποστέλλει από ένα μόνο έντυπο Ε1 για την πλειοψηφία των φορολογούμενων, που υπέβαλαν το 2009 ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους.

Το μοναδικό αυτό έντυπο, το οποίο συνεχίζει να συνοδεύεται από το γνωστό βιβλιαράκι οδηγιών, χρησιμεύει για την εξοικείωση με τη δήλωση και για την πρόχειρη αποτύπωση των δεδομένων πριν την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική φόρμα. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φορολογούμενος δεν επιθυμεί να υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωσή του για το 2010, μπορεί είτε να ζητήσει πρόσθετα έντυπα από οποιαδήποτε ΔΟΥ, είτε να βγάλει αντίγραφα, είτε τέλος να εκτυπώσει έντυπα μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-έντυπα που προσφέρεται στον διαδικτυακό κόμβο της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Συνολικά, εκτιμάται ότι δεν θα προεκτυπωθούν περισσότερα από 900.000 έντυπα, γεγονός που θα επιταχύνει τη διαδικασία αποστολής των εντύπων, εξοικονομώντας ταυτόχρονα οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της Δημόσιας Διοίκησης, επιδρώντας ταυτόχρονα θετικά και στο περιβάλλον.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PROEDROS | Απριλίου 26, 2010 3:08 μ.μ. | Reply
Έπρεπε να φτάσουμε στο ΔΝΤ για να αρχίσετε να κάνετε οικονομία !!! Σπάταλοι χοίροι !!!
image description JONNYJ | Απριλίου 26, 2010 9:46 μ.μ. | Reply
καλα πλακα μας κανετε νομιζω!!!
κοντευει να τελειωσει ο Απριλιος κ δεν εχουν σταλθει ουτε το 10% των εντυπων!!
του χρονου θα υπαρχει σοβαρο θεμα με αυτες τις καθυστερησεις σας!!
image description AlanTrap | Απριλίου 26, 2010 9:06 μ.μ. | Reply
Εκείνο το έρμο το βιβλιαράκι των 70 !!! σελίδων ήθελα να μάθω σε πόσους χρειάζεται .
Η ανάρτησή του στο Inernet δεν αρκεί ;
Νοιάζεστε για το περιβάλλον ή για τους εργολάβους του Δημοσίου ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο