Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπακωνσταντίνου: 15νθήμερο διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει το «πόκερ» της κυβέρνησης με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Έως την 15η Μαΐου το κοινό ανακοινωθέν.

Παπακωνσταντίνου: 15νθήμερο διαπραγματεύσεων με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει το «πόκερ» της κυβέρνησης με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Έως την 15η Μαΐου το κοινό ανακοινωθέν.

Οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα καταλήξουν σε κοινό κείμενο έως την 15η Μαΐου, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη.

«Ο μηχανισμός θα λειτουργήσει και θα ενεργοποιηθεί, αν το ζητήσει η Ελλάδα, βάσει του κειμένου... εμείς επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Παπακωνσταντίνου μετά την έναρξη των συνομιλιών την Τετάρτη.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή, είπε: «Θα μπορούσε θεωρητικά η ελληνική κυβέρνηση να το κάνει ακόμα και αύριο».

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι ο υπουργός μιλούσε «τελείως θεωρητικά» και ότι δεν εννοούσε πως η Ελλάδα θα ζητήσει βοήθεια πριν την επίτευξη συμφωνίας.

Στόχος των διαβουλεύσεων είναι να εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες οικονομικού σχεδίου που θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα βοήθεια ύψους έως 45 δισ. ευρώ.

«Οι συζητήσεις θα κρατήσουν 2 εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Μετά τις συζητήσεις θα υπάρξει κοινό κείμενο», είπε. Παράλληλα, απέρριψε τις εικασίες ότι η χώρα θα αναγκαστεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, χαρακτηρίζοντάς τες «σαχλαμάρες».

πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο