Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους.

Με το ημερολόγιο στο χέρι πρέπει να είναι οι ενδιαφερόμενοι να «τακτοποιήσουν» παρανομίες που έχουν γίνει μέσα στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που συζητείται σήμερα στη βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στο σύνολό του

Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους.

Με το ημερολόγιο στο χέρι πρέπει να είναι οι ενδιαφερόμενοι να «τακτοποιήσουν» παρανομίες που έχουν γίνει μέσα στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που συζητείται σήμερα στη βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στο σύνολό του.

Πλέον τα υπό κατασκευή ακίνητα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (δεη και ύδρευση) μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2010.

 Απόψε η Τίνα Μπιρμπίλη έκανε και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες μια υπό κατασκευή οικοδομή γιά να ενταχθεί στις ρυθμίσεις πρέπει να καλύπτει δύο προϋποθέσεις:

α)Να χτίζεται με οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί ως τις 2 Ιουλίου 2009, ημερομηνία που είχε θέσει ο προηγούμενος νόμος 3775/2009.

β)Να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουλίου 2010 και να έχει συνδεθεί ως τότε με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ και ύδρευση). Οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα από το χρόνο κατασκευής της οικοδομής, πρέπει να συγκρατήσουν δύο προθεσμίες:

1)Έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δήλωση στις πολεοδομίες οκτώ μήνες από τη δημοσίευση του νέου νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το χρονικό περιθώριο αναμένεται να ισχύσει ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

2)Ειδικά όσοι θα καταθέσουν το φάκελο μέσω ταχυδρομείου έχουν εξάμηνη προθεσμία, δηλαδή ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Ακόμη, οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί πριν από τις 2 Ιουλίου 2009 έχουν δικαίωμα αναθεώρησης (άρα υπαγωγής στο προηγούμενο καθεστώς) μέσα σε ένα εξάμηνο, εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο