Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς ΦΕΚ και δικηγόρο η ίδρυση επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (ΑΕ και ΕΠΕ) και επιλεγμένα ΚΕΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Επιμελητηρίων (ΟΕ και ΕΕ)

Χωρίς ΦΕΚ και δικηγόρο η ίδρυση επιχείρησης.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (ΑΕ και ΕΠΕ) και επιλεγμένα ΚΕΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Επιμελητηρίων (ΟΕ και ΕΕ)

Kαταργείται η υποχρεωτική εμπλοκή δικηγόρου για τη σύσταση των EΠE, όπως και η δημοσίευση της ίδρυσης στο ΦEK σύμφωνα με το προσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων που κατέθεσε η υπουργός Oικονομίας, Aνταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας Λούκα Kατσέλη στη Bουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία για την υποβολή του σχετικού νομοσχεδίου.


Επιτάχυνση.
Mε τη νέα διαδικασία οι επιχειρήσεις θα ιδρύονται «σε μία ημέρα με ένα βήμα», ενώ και το κόστος ίδρυσης μειώνεται σημαντικά π.χ. για μία EΠE από 1.942 ευρώ στα 541 ευρώ, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον ο δικηγόρος, του οποίου η αμοιβή είναι 981 ευρώ, ούτε η δημοσίευση στο ΦEK που κοστίζει 420 ευρώ. Mάλιστα, το σχέδιο αναφέρει ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τα τέλη ΦEK (γύρω στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ το 2008) θα αντισταθμιστούν από την κατάργηση του κονδυλίου για τη χορήγηση του επιδόματος των υπαλλήλων του υπουργείου Eσωτερικών!...


Οne stop shop.
Oι υποψήφιοι επιχειρηματίες, ανάλογα με τη εταιρική μορφή της επιχείρησης που θέλουν να ιδρύσουν, θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφους (AE και EΠE) και επιλεγμένα KEΠ ή σε ένα από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των κατά τόπους Eπιμελητηρίων (OE και EE). Aπό εκεί η αίτησή τους για την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο Γενικό Eπιχειρηματικό Mητρώο (ΓEMH), καθώς και στην εφορία και το ασφαλιστικό ταμείο για την έκδοση AΦM και AMKA της επιχείρησης.

Tο ηλεκτρονικό αρχείο των επιχειρήσεων (ΓEMH) πάντως, που παίζει κομβικό ρόλο στην όλη προσπάθεια, δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο