Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρώτο βήμα προσφυγής στον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ .

ZHTHMA χρόνου είναι η προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία η κυβέρνηση ζητεί «διαβουλεύσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από οικονομική βοήθεια στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τη βοήθεια».

Πρώτο βήμα προσφυγής στον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ             

ZHTHMA χρόνου είναι η προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με την οποία η κυβέρνηση ζητεί «διαβουλεύσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από οικονομική βοήθεια στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τη βοήθεια».

Τη Δευτέρα μικτό κλιμάκιο της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα βρίσκεται στη Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της Ε.Ε., που συνεδριάζει από σήμερα στη Μαδρίτη.

Υπό την αφόρητη πίεση των αγορών η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στον μηχανισμό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η πρώτη εκταμίευση θα γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με επιτόκιο γύρω στο 3%. Η διάθεση των 30 δισ. από τις χώρες της Ε.Ε. τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου.

Σχολιάζοντας την επιστολή ο ΣΕΒ κάνει λόγο για ελιγμό με στόχο τις αγορές και ζητεί την υποβολή αιτήματος για άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Γιώργος | Απριλίου 16, 2010 8:49 π.μ. | Reply
Τετέλεσται.
image description ΧΑΜΕΝΟΣ | Απριλίου 16, 2010 9:13 π.μ. | Reply
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΑ ΝΕΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΤΗ
ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ...ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ...ΦΟΒΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ(ΙΣΩΣ ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΧΩΝΕΨΗ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ..ΔΙΚΑΙΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ(ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ,ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ,ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ..ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.)ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ(ΟΠΩΣ
ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6.000 ΜΟΝΑΔΕΣ).ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑ 12 ΔΙΣ...ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ...ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ...(ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ=ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ).ΕΛΕΟΣ....
image description ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ | Απριλίου 16, 2010 1:17 μ.μ. | Reply
ΚΙΡΙΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ. ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ "GOLDEN BOYS", META ΓΙΑ "ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ", ΜΕΤΑ ΓΙΑ ¨ΑΓΟΡΕΣ". ΑΠΟ ΤΟ 1848 Ο ΠΑΠΟΥΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.
image description ΑΝΤΑΡΤΗΣ | Απριλίου 16, 2010 8:44 μ.μ. | Reply
ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21-22 ΑΠΡΙΛΗ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο