Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο.

Yπερψηφίστηκε και επί των άρθρων και επί του συνόλου το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο.

Yπερψηφίστηκε και επί των άρθρων και επί του συνόλου το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, η ΝΔ υπερψήφισε το ένα τρίτο των άρθρων, ενώ ορισμένες διατάξεις υπερψήφισε ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο των άρθρων, αν και αναγνώρισε πως περιλαμβάνονται σ’ αυτά και ορισμένες επιμέρους ευεργετικές διατάξεις, ανάμεικτες ωστόσο με άλλες που το βρίσκουν αντίθετο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε νέες αλλαγές, αυστηροποιώντας το πλαίσιο ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών, αλλά και ικανοποιώντας ένα αίτημα της ΓΣΕΕ σχετικά με την φορολόγηση αποδοχών και συντάξεων, που έχουν καταβληθεί μεταγενέστερα από το έτος στο οποίο ανάγονται, με βάση νόμο, δικαστική απόφαση, ή συλλογική σύμβαση.

«Δίνουμε την ευχέρεια στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους στους οποίους επιδικάζονται δεδουλευμένες αποδοχές ή και συντάξεις, να επιλέγουν, είτε την φορολόγησή τους στα έτη στα οποία ανάγονται οι αποδοχές αυτές, (ή οι συντάξεις), είτε στο τέλος της είσπραξής τους, με μη υπολογισμό στην τελευταία αυτή περίπτωση,του 20% των αποδοχών αυτών», ανέφερε ο υπουργός.

«Δίνουμε, λοιπόν, στους εργαζόμενους, την ευχέρεια να επιλέξουν το πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς, φορολογικό καθεστώς, ικανοποιώντας ένα αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο τέθηκε επίσης και από βουλευτές του ΚΚΕ χθες», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ακόμα ότι το υπουργείο κάνει «πιο αυστηρά τα πρόστιμα που προβλέπονται για τη μη τήρηση φακέλου τεκμηρίωσης ενδο-ομιλικής συναλλαγής, ή για την ελλιπή τήρηση, ή για την μη υποβολή του φακέλου αυτού μέσα σε τριάντα ημέρες από την ημερομηνία που θα ζητηθούν τα στοιχεία αυτά από την φορολογική αρχή».

«Σήμερα, το πρόστιμο που προβλέπεται να επιβάλλεται, φτάνει μέχρι τα 10.000 ευρώ. Είναι πολύ χαμηλό και καθόλου αποτρεπτικό, δεδομένου ότι η φοροδιαφυγή που μπορεί να επιτυγχάνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις υποτιμολογήσεων μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη», εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ.

«Ορίζουμε συνεπώς, ότι το πρόστιμο θα μπορεί να είναι ίσο με το 20% της αξίας συναλλαγής, για την οποία δεν υποβλήθηκε φάκελος τεκμηρίωσης. Θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες και πολύ σύντομα θα εκδοθεί και υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται, προκειμένου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι έτοιμοι, ώστε να εφαρμόζουν τις διατάξεις και να διασφαλίζουν το σύννομο τρόπο ενδοομιλικών συναλλαγών για το 2011», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 16, 2010 11:45 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ
image description ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 16, 2010 11:46 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ
image description ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ | Απριλίου 16, 2010 1:39 μ.μ. | Reply
ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΦΑΓΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
image description ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 16, 2010 1:39 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΚΕ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ
image description sot.sot | Απριλίου 16, 2010 2:26 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ !!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ?????
image description ΑΙΝΤΕ | Απριλίου 16, 2010 2:12 μ.μ. | Reply
"ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ" - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΛΑΣΑ
image description ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 16, 2010 6:50 μ.μ. | Reply
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΤΑΝ ΟΛΑΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
image description ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 16, 2010 6:50 μ.μ. | Reply
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΤΑΝ ΟΛΑΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
image description Yannis24100 | Απριλίου 18, 2010 5:30 μ.μ. | Reply
Τι να λέμε τώρα,το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν πλήρωναν φόρο ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΎΧΟΙ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ,ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,
κ.α ,ενώ οι μισθωτοί& συνταξιούχοι πλήρωναν το 70% των φόρων & είναι οι πρώτοι που την ξαναπληρώνουν. Κατά τ΄άλλα ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ έτρεξε να δώσει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης μήπως και γινόταν αφερέγγυος σε αυτά που είχε τάξει.Και κατόπιν έβαλε φωτιά σε μισθούς & συντάξεις με το καλημέρα. Φοβάμαι ότι η απειρία
και η ατολμία θριαμβεύει.
image description 1234 | Απριλίου 18, 2010 8:32 μ.μ. | Reply
σιγά ρε μεγάλε........
image description DaVinci | Απριλίου 19, 2010 2:20 μ.μ. | Reply
Ρε παιδια, μηπως να μειωσουμε τους βουλευτες στο 1/3? Ουτως ή αλλως τον περισσοτερο χρονο δημοσιες σχεσεις κανουν. Νομιζω οτι 100 βουλευτες ειναι καλο νουμερο. Δουλεια τους θα πρεπει να ειναι να καθοριζουν την στρατηγικη πορεια της χωρας και να επιβλεπουν εαν εφαρμοζεται αυτη απο τα αρμοδια οργανα.
image description Ηλίας | Απριλίου 19, 2010 4:10 μ.μ. | Reply
Βλέπετε σωτηρία;
Βλέπετε να θίγονται οι πραγματικά άνομοι;
Βλέπετε να αλλάζει τίποτα για τον απλό κοσμάκη;
Είμαι τυφλός;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο