Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προγράμματα «πράσινης» ανάπτυξης από το ΥΠΟΙΑΝ, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ

Στην αναμόρφωση δύο προγραμμάτων «πράσινης» ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στην αναμόρφωση δύο προγραμμάτων «πράσινης» ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τα προγράμματα «Πράσινη Επιχείρηση 2010» και «Πράσινες Υποδομές 2010», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ έκαστο, τα οποία εντάσσονται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013»:

Γενικός σκοπός του Προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010» είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία των επιχειρήσεων, προκειμένου να κάνουν παρεμβάσεις στη διαδικασία της παραγωγικής αλυσίδας. Επιλέξιμες είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της μεταποίησης και των υπηρεσιών, ενώ οι επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επενδύσεις σε διαχείριση/ανακύκλωση/διάθεση αποβλήτων, παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, και ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης διαμορφώνεται από 35% έως 45%.

Γενικός σκοπός του Προγράμματος «Πράσινες Υποδομές 2010» είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε ο τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος να αποτελέσει πεδίο άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κύριες επιλέξιμες ενέργειες, εκ των οποίων μία τουλάχιστον πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνεται στο επενδυτικό σχέδιο, αφορούν επενδύσεις σε διαχείριση ή/και εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Προγράμματα περιλαμβάνονται στα κείμενα της προδημοσίευσης των δύο προγραμμάτων που έχουν δοθεί για ανάρτηση στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

   
• του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr),

   
• της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr)

   
• του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)

   
• της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr),

   
• του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) (Μόνο για το πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση 2010»)

   
Σημειώνεται, ότι η παρούσα προδημοσίευση των Προγραμμάτων καταργεί την προτέρα προδημοσίευση των προγραμμάτων «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Πράσινες Υποδομές 2009» από τον Μάιο του 2009.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΝΤΑΡΤΗΣ | Απριλίου 15, 2010 3:47 μ.μ. | Reply
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ ΚΟΚΑΛΗΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ -ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
image description emm1971 | Απριλίου 15, 2010 4:18 μ.μ. | Reply
πρασινα βερυκοκα και ψιλες ελιες...
να τα!!!να τα!!!πρασινη αναπτυξη!!!
πρασινο φαγοποτι μου μυριζει...!!!
ερχεται αντε παιδια στην υγεια σας, αλλοι πληρωνουν και αλλοι τρωνε
τι κοροιδαρες ειμαστε οι μικρομεσαιοι ελληνες που μας καταντησαν ζητιανους...
δεν μιλαω γιατις κατοτερες μαζες αυτες με το ζορι βρισκουν τα προς το ζειν...
ελεος οπως ελεγε και ο Γεωργιου ελεος!!!
image description ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ | Απριλίου 16, 2010 12:05 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?? ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ (100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ) ?? ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ??? ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ. ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο