Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικό νομοσχέδιο - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Αλλαγές στο φόρο υπεραξίας στα κέρδη από μετοχές και στη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες περιλαμβάνει πακέτο τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Φορολογικό νομοσχέδιο - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Αλλαγές στο φόρο υπεραξίας στα κέρδη από μετοχές και στη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες (offshore) εταιρείες περιλαμβάνει πακέτο τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο τροποποίησε τη διάταξη για το φόρο υπεραξίας 15% για κέρδη από μετοχές που πωλούνταν 12 και πλέον μήνες μετά την αγορά τους.

Πλέον εισάγεται κλιμακωτή ρύθμιση, με την οποία ο φόρος υπεραξίας είναι:

20% στα κέρδη από πώληση μετοχών σε διάστημα εντός τριών μηνών από την αγορά τους
10% για κέρδη από πώληση μετοχών σε διάστημα 3 - 12 μήνες από την αγορά τους
Δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας για διακράτηση μετοχών πάνω από 12 μήνες, αλλά ισχύει o φόρος πωλήσεων 0,015%.
Με τις άλλες αλλαγές που επέρχονται στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρίες θα επιβαρύνει το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη τους.

Ακόμη προβλέπεται επιστροφή ΦΠΑ 5% για τους αγρότες - παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών, που θα υπόκεινται πλέον σε καθεστώς ΦΠΑ 10%.

Επίσης, θεσπίζεται φοροαπαλλαγή 40% από το φόρο των δαπανών παραγωγής κινηματογραφικών έργων.

Επιπλέον καθιερώνεται χωριστή βεβαίωση και είσπραξη φόρου για τα ζευγάρια, που σημαίνει ότι η ευθύνη καταβολής του φόρου βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε σύζυγο χωριστά.

Τέλος, για τις εφέσεις στα δικαστήρια προβλέπεται προθεσμία ενός μήνα (έξι μήνες σήμερα) από τη βεβαίωση της παράβασης.

Η συζήτηση και ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Πηγή Το βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Billiou | Απριλίου 15, 2010 9:40 π.μ. | Reply
Όλα για την Τζούλια τα κάνουνε!!!!!
image description Δημήτρης | Απριλίου 16, 2010 11:37 π.μ. | Reply
πουλω με 10% και εισπράττω το ΦΠΑ . Αφαιρώ τον φορο εισροών και αποδίδω την διαφο΄ρα . Η επιστροφή 5% βάσει ποιού ποσού θα γίνεται και πως ( εφόσον έχω ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ) ;
Γι' αυτόν που το σκέφτηκε , έχει η μάνα του άλλα τόσο έξυπνα παιδιά;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο