Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

15 Απρίλιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ και 126 κατά. «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.
Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ και 126 κατά. «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.

Παπανδρέου: «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή»

«Ελάτε να αλλάξουμε εποχή», παρότρυνε το σύνολο του σώματος της Βουλής ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για επανάσταση (σσ. το φορολογικό νομοσχέδιο) με ανατροπές υπέρ των πολλών, υπέρ μιας καθαρής, από μαύρο χρήμα, ορθολογικής οικονομίας. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο αποδεικνύουμε στους πολίτες, πως το πρώτο βήμα για την αλλαγή νοοτροπιών, συμπεριφορών και αντιλήψεων, γίνεται από την κορυφή της πυραμίδας», ανέφερε στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας.

«Με το νομοσχέδιο απαντάμε στο άδικο και το παράλογο, να γλυτώνει μόνιμα ο πλούτος, που συσσωρεύεται προκλητικά, και οι φοροδιαφεύγοντες αυτοί να δικαιούνται ακόμα και επίδομα αλληλεγγύης, γιατί τα εισοδήματα που δηλώνουν είναι κάτω απ’ το αφορολόγητο όριο. Θυμάμαι άπειρες συσκέψεις για τη δυσκολία στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, γιατί δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε τα πραγματικά εισοδήματα. Τώρα, θα μπορούμε στοχευμένα να βοηθήσουμε να εφαρμοστεί σοβαρότερη και δικαιότερη κοινωνική πολιτική. Απαντάμε σε πραγματικά προβλήματα, δεν στρουθοκαμηλίζουμε, δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και ακολούθως υπογράμμισε:

«Στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα. Από δω και πέρα, καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Αυτή είναι η έννοια της ισότητας, της ισονομίας, απέναντι στον νόμο».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μία φράση του, η οποία εντόνως έχει σχολιαστεί από τη ΝΔ.

«Πάντα λέγαμε ότι λεφτά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα ήταν, πού πήγαιναν», είπε και συμπλήρωσε πως από την προηγούμενη κυβέρνηση «χαρίζονταν δισ. ευρώ στα κέρδη των μεγαλομετόχων, χαρίζονταν ανείσπραχτες οφειλές και το βάρος έπεφτε στις πλάτες έντιμων φορολογούμενων και των επόμενων γενεών. Γιατί, ενώ οι πηγές εσόδων περιορίζονταν, το όργιο σπατάλης και ανεξέλεγκτης αύξησης των δαπανών διευρυνόταν. Την ώρα που είχαμε 15 δισ. ευρώ αύξηση στα έσοδα, τα έξοδα αυξάνονταν κατά 30 δισ. Προβλήματα, βεβαίως, υπήρχαν πάντα. Δεν το αρνούμαστε, θα ήταν στρουθοκαμηλισμός. Αυτό όμως το απερίγραπτο πλιάτσικο, η έλλειψη ευθύνης, ο δραματικός απολογισμός, ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Και είναι αυτές οι πράξεις, κε Τσίπρα, που μας οδήγησαν σε ένα σκληρό θατσερικό περιβάλλον και επιτήρηση από διεθνείς θεσμούς και αγωνιζόμαστε με τις πολιτικές μας να φύγουμε απ’ αυτήν την κατάσταση. Σ’ αυτό σας καλούμε να συμβάλετε».

Σχολιάζοντας τη στάση της μειοψηφίας απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται όσα συνέβησαν κατά τη διακυβέρνησή της.

«Μιλάτε, κε Σαμαρά, για τις δανειακές ανάγκες που αυξήθηκαν κατά 50% στα χρόνια τα δικά σας και τολμάτε να ρωτάτε πού βρίσκονται σήμερα τα σπρεντ; Αφήστε τα. Αφήστε τα οριστικά πίσω. Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μια δικαιότερη Ελλάδα. Καταψηφίζετε επί της αρχής, χαίρομαι που αναφερθήκατε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά εμείς βάζουμε βάσεις για μια Ελλάδα, που αδημονούν οι πολίτες. Και αφήστε τις τετριμμένες κριτικές περί καθυστέρησης, όταν εμείς κάναμε πρωτοφανή διαβούλευση πριν την κατάθεσή του».

Η ομιλία του πρωθυπουργού έκλεισε με την αίσθηση βεβαιότητας ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν βουλευτές, που αναγνωρίζουν πως «δεν πάει άλλο».

«Απευθύνω, λοιπόν, παρότρυνση σε όλες τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Ελάτε να αλλάξουμε εποχή. Να αποδείξουμε ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη χώρα. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα δουλεύει νύχτα μέρα για να γυρίσουμε σελίδα και θα το πετύχουμε. Με την ψήφιση του φορολογικού, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: Καθημερινή




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης