Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ και 126 κατά. «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.

Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με 158 ψήφους υπέρ και 126 κατά. «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.

Παπανδρέου: «Καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή»

«Ελάτε να αλλάξουμε εποχή», παρότρυνε το σύνολο του σώματος της Βουλής ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για επανάσταση (σσ. το φορολογικό νομοσχέδιο) με ανατροπές υπέρ των πολλών, υπέρ μιας καθαρής, από μαύρο χρήμα, ορθολογικής οικονομίας. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο αποδεικνύουμε στους πολίτες, πως το πρώτο βήμα για την αλλαγή νοοτροπιών, συμπεριφορών και αντιλήψεων, γίνεται από την κορυφή της πυραμίδας», ανέφερε στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας.

«Με το νομοσχέδιο απαντάμε στο άδικο και το παράλογο, να γλυτώνει μόνιμα ο πλούτος, που συσσωρεύεται προκλητικά, και οι φοροδιαφεύγοντες αυτοί να δικαιούνται ακόμα και επίδομα αλληλεγγύης, γιατί τα εισοδήματα που δηλώνουν είναι κάτω απ’ το αφορολόγητο όριο. Θυμάμαι άπειρες συσκέψεις για τη δυσκολία στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, γιατί δεν μπορούσαμε να διαπιστώσουμε τα πραγματικά εισοδήματα. Τώρα, θα μπορούμε στοχευμένα να βοηθήσουμε να εφαρμοστεί σοβαρότερη και δικαιότερη κοινωνική πολιτική. Απαντάμε σε πραγματικά προβλήματα, δεν στρουθοκαμηλίζουμε, δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και ακολούθως υπογράμμισε:

«Στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα. Από δω και πέρα, καμία ασυλία στη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Αυτή είναι η έννοια της ισότητας, της ισονομίας, απέναντι στον νόμο».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε μία φράση του, η οποία εντόνως έχει σχολιαστεί από τη ΝΔ.

«Πάντα λέγαμε ότι λεφτά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα ήταν, πού πήγαιναν», είπε και συμπλήρωσε πως από την προηγούμενη κυβέρνηση «χαρίζονταν δισ. ευρώ στα κέρδη των μεγαλομετόχων, χαρίζονταν ανείσπραχτες οφειλές και το βάρος έπεφτε στις πλάτες έντιμων φορολογούμενων και των επόμενων γενεών. Γιατί, ενώ οι πηγές εσόδων περιορίζονταν, το όργιο σπατάλης και ανεξέλεγκτης αύξησης των δαπανών διευρυνόταν. Την ώρα που είχαμε 15 δισ. ευρώ αύξηση στα έσοδα, τα έξοδα αυξάνονταν κατά 30 δισ. Προβλήματα, βεβαίως, υπήρχαν πάντα. Δεν το αρνούμαστε, θα ήταν στρουθοκαμηλισμός. Αυτό όμως το απερίγραπτο πλιάτσικο, η έλλειψη ευθύνης, ο δραματικός απολογισμός, ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Και είναι αυτές οι πράξεις, κε Τσίπρα, που μας οδήγησαν σε ένα σκληρό θατσερικό περιβάλλον και επιτήρηση από διεθνείς θεσμούς και αγωνιζόμαστε με τις πολιτικές μας να φύγουμε απ’ αυτήν την κατάσταση. Σ’ αυτό σας καλούμε να συμβάλετε».

Σχολιάζοντας τη στάση της μειοψηφίας απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται όσα συνέβησαν κατά τη διακυβέρνησή της.

«Μιλάτε, κε Σαμαρά, για τις δανειακές ανάγκες που αυξήθηκαν κατά 50% στα χρόνια τα δικά σας και τολμάτε να ρωτάτε πού βρίσκονται σήμερα τα σπρεντ; Αφήστε τα. Αφήστε τα οριστικά πίσω. Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μια δικαιότερη Ελλάδα. Καταψηφίζετε επί της αρχής, χαίρομαι που αναφερθήκατε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά εμείς βάζουμε βάσεις για μια Ελλάδα, που αδημονούν οι πολίτες. Και αφήστε τις τετριμμένες κριτικές περί καθυστέρησης, όταν εμείς κάναμε πρωτοφανή διαβούλευση πριν την κατάθεσή του».

Η ομιλία του πρωθυπουργού έκλεισε με την αίσθηση βεβαιότητας ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν βουλευτές, που αναγνωρίζουν πως «δεν πάει άλλο».

«Απευθύνω, λοιπόν, παρότρυνση σε όλες τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Ελάτε να αλλάξουμε εποχή. Να αποδείξουμε ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη χώρα. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα δουλεύει νύχτα μέρα για να γυρίσουμε σελίδα και θα το πετύχουμε. Με την ψήφιση του φορολογικού, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: Καθημερινή

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΕΝΠΑΕΙΑΛΛΟ | Απριλίου 15, 2010 1:14 π.μ. | Reply
«Πρόκειται για επανάσταση (σσ. το φορολογικό νομοσχέδιο) με ανατροπές υπέρ των πολλών, υπέρ μιας καθαρής, από μαύρο χρήμα, ορθολογικής οικονομίας...." ΤΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
image description ΑΝΤΑΡΤΗΣ | Απριλίου 15, 2010 9:23 π.μ. | Reply
ο παπανδρεου ειναι υπαλληλοσ τησ πλουτοκρατιας που καθημερινα αυξανει τα κερδη τησ σε βαροσ τησ εργατικησ ταξησ και του λαου μας και ωσ υπαλληλοσ βαφει το ασπρο μαυρο και πουλαει φυκια για μεταξωτεσ κορδελεσ νομιζοντασ οτι τα τρωμε και ειμαστε ηλιθιοι.
image description ΑΝΤΑΡΤΗΣ | Απριλίου 15, 2010 9:26 π.μ. | Reply
ο παπανδρεου ειναι υπαλληλοσ τησ πλουτοκρατιας που καθημερινα αυξανει τα κερδη τησ σε βαροσ τησ εργατικησ ταξησ και του λαου μας και ωσ υπαλληλοσ βαφει το ασπρο μαυρο και πουλαει φυκια για μεταξωτεσ κορδελεσ νομιζοντασ οτι τα τρωμε και ειμαστε ηλιθιοι.
image description DOCTOR | Απριλίου 15, 2010 9:17 π.μ. | Reply
ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ!ΠΧ ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕ 25% ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΥΘΜΕΣ 20% ΚΤΛ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΑΕ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ! ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΙΔΑΜΕ .ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
image description Επισκέπτης | Απριλίου 15, 2010 10:37 π.μ. | Reply
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΟΠ�%9
image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Απριλίου 15, 2010 1:23 μ.μ. | Reply
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΜΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ.
image description Ippokratis | Απριλίου 15, 2010 6:33 μ.μ. | Reply
ΜΜΜ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
image description Ippokratis | Απριλίου 15, 2010 6:11 μ.μ. | Reply
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ OFF-SHORE ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
image description ΣΩΤΗΡΗΣ | Απριλίου 16, 2010 1:34 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Α ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
image description Ηλίας | Απριλίου 19, 2010 4:37 μ.μ. | Reply
Βλέπετε κάτι προς το καλύτερο;
Βλέπετε αλλαγή επί της ουσίας;
Βλέπετε να θίγονται τα άνομα συμφέροντα των πολιτικών;
Βλέπετε φως στο τούνελ;
Είμαι τυφλός;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο