Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στα εργασιακά

Επιτάχυνση της καταβολής σύνταξης, τρεις μήνες μετά την αίτηση, αλλά και σημαντικές αλλαγές στη μερική απασχόληση και στις μορφές ευέλικτες εργασίας, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή.

Στη Βουλή το ν/σ για τις αλλαγές στα εργασιακά

Επιτάχυνση της καταβολής σύνταξης, τρεις μήνες μετά την αίτηση, αλλά και σημαντικές αλλαγές στη μερική απασχόληση και στις μορφές ευέλικτες εργασίας, φέρνει το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή.

Σε ότι αφορά στις ειδικές μορφές απασχόλησης, προβλέπεται η συμφωνία μεταξύ εργοδότη και απασχολούμενου για παροχή υπηρεσιών ή έργου ότι θα πρέπει να αποδεικνύεται ως σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εφόσον η εργασία παρέχεται αυτοπροσώπως για έξι συνεχείς μήνες.

Επίσης, προβλέπεται οι συμφωνίες που αφορούν σε μερική απασχόληση, να γνωστοποιούνται στην οικεία επιθεώρηση εργασίας, αλλιώς θα τεκμηριώνονται ως σχέση πλήρους απασχόλησης.
Επίσης, αν η μερική απασχόληση έχει καθοριστεί με μικρότερης διάρκειας από το κανονικό από το κανονικό ωράριο θα πρέπει να είναι συνεχόμενη και να επέρχεται μια φορά την ημέρα.

Επίσης προβλέπεται ότι η εργασία που παρέχεται την έκτη ημέρα της εβδομάδος, κατά παράβαση του συστήματος 5νθήμερης εργασίας αμείβεται με προσαυξημένο ημερομίσθιο κατά 50%.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους εργοδότες ανάλογα με το είδος της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Δείτε την Αιτιολογική έκθεση και το νομοσχέδιο εδώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο