Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν από το 2011 οι επιχειρήσεις τις καταστάσεις προσωπικού

«Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν από το 2011 οι επιχειρήσεις τις καταστάσεις προσωπικού», προαναγγέλλει στην «Η» ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης

«Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν από το 2011 οι επιχειρήσεις τις καταστάσεις προσωπικού», προαναγγέλλει στην «Η» ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης

Για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των επιχειρήσεων και των συμβάσεων εργασίας και για την καλύτερη εποπτεία της αγοράς, οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να υποβάλουν, από το 2011, ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ και στο ΣΕΠΕ τις καταστάσεις του προσωπικού τους», προαναγγέλλει στην εφημερίδα «Ημερησία» ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Μιχ. Χάλαρης. Το μέτρο θα αποθαρρύνει την απόκρυψη στοιχείων ή την αλλοίωσή τους και, όπως τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου, θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων για τον εντοπισμό της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας (ενδεικτικό είναι ότι το 2009 αναγγέλθηκαν στο ΙΚΑ μόλις 2.029 περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PantelisC. | Απριλίου 13, 2010 1:33 μ.μ. | Reply
Υποτίθεται ότι αυτό είχε προβλεφθεί ήδη εδώ και μερικά χρόνια. Αλλά και με φαξ αν θέλεις να στείλεις κατάσταση προσωπικού, δεν τη δέχονται οι υπάλληλοι αν κι αυτό επίσης προβλέπεται.
image description Στρατος | Απριλίου 13, 2010 3:57 μ.μ. | Reply
αμην και ποτε!!!
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Απριλίου 14, 2010 8:27 μ.μ. | Reply
ΜΑΚΑΡΙ!!!
ΜΕ ΦΑΞ ΦΙΛΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...ΞΕΡΕΙΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ (ΚΑΛΟ Κ ΑΥΤΟ)...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Κ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Κ ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο