Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, η προγραμματισμένη συνάντηση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (ν. 3763/2009), για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, η προγραμματισμένη συνάντηση της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (ν. 3763/2009), για τη μελέτη και δημιουργία σχεδίου εφαρμογής ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόοδος της υλοποίησης ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν στο συντονισμό των ελέγχων των διασταυρώσεων, την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων τους σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και άλλα οργανωτικά θέματα της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας.

Αναλυτικά, κατά το τελευταίο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν διασταυρώσεις και έλεγχοι σχετικά με:

- Μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

- Φοροδιαφυγή ενδοκοινοτικού ΦΠΑ

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ

- Σημαντικές διαφοροποιήσεις στοιχείων δηλώσεων ΦΠΑ μεταξύ των τελευταίων ετών

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές με ακίνητα

- Εντοπισμό ανενεργών επιχειρήσεων

Τα αποτελέσματα αυτών των διασταυρώσεων έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο