Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπερψηφίστηκε στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε περίπου το ένα τρίτο των άρθρων, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για κάποια άλλα στην Ολομέλεια.

Υπερψηφίστηκε στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε περίπου το ένα τρίτο των άρθρων, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για κάποια άλλα στην Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου, ζητώντας παράλληλα αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τα κριτήρια διαβίωσης, αν και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για κάθε ένα από τα άρθρα στην Ολομέλεια, αφού εξετάσει τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως, αν και συμφωνεί με κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τις καταψηφίζει όλες, εκφράζοντας την εναντίωσή του στο πόνημα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο «διακρίνεται για τις φοροαπαλλαγές που προβλέπει για το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοοφειλέτες».

Κατά την συζήτηση των 91 άρθρων του νομοσχεδίου, όπως επίσης και τροπολογίας που αφορά τους ελληνικούς αερολιμένες, ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε την ίδια κριτική που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις: Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, εκφράστηκε αντίθεση στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας («χαριστική βολή στον κατασκευαστικό κλάδο» είχε χαρακτηρίσει τη ρύθμιση ο εισηγητής της ΝΔ, Θ. Καράογλου) - κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να διαπιστώσει πως «κάποια κόμματα, είναι προφανές ότι προσπαθούν να ελαφρύνουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς είναι αδύνατον να πειστεί κάποιος Έλληνας, πως ένα ακίνητο αξίας πάνω από 600.000 ευρώ, είναι μικρή περιουσία.
Δεν θα απολογηθούμε γι' αυτό».«Ουδείς θέλει να επιβαρύνει υπέρμετρα το ακίνητο.
Ας είμαστε όμως καθαροί: Στην Ελλάδα, η επιβάρυνση των ακινήτων είναι πολύ μικρότερη απ' τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο υπουργός.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκφράστηκε επίσης η αντίθεση στη ρύθμιση (αρ. 62) που καταργεί την απαλλαγή από ΦΠΑ, των υπηρεσιών νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα, περιοριζόμενη μονάχα σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και μη κερδοσκοπικούς.
«Στην πράξη αυτό που θα γίνει, θα είναι να έχουν ένα επιπρόσθετο έσοδο της τάξης 10% τα ιατρικά κέντρα, το Δημόσιο δεν θα πάρει δραχμή και θα υπάρχει μια τεράστια επιβάρυνση 10% στους ασφαλιστικούς οργανισμούς που είναι πελάτες των ιατρικών αυτών κέντρων» εκτίμησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας.

«Να εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία από την επιβάρυνση ΦΠΑ για τις ιδιωτικές κλινικές» ζήτησε ο Δ. Παπαδημούλης.
«Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αντίστοιχη εσωτερική φορολογική κατανομή, ώστε να μην περαστεί το ΦΠΑ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, στο επιχείρημα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ότι το νομοσχέδιο είναι «αντιαναπτυξιακό», καθώς τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης είναι λίγα συγκριτικά με τον όγκο του νομοσχεδίου, ο κος Παπακωνσταντίνου απάντησε πως «τα αναπτυξιακά κίνητρα δεν τα μετρά κανείς με τις σελίδες που καταλαμβάνουν.
Θα βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες που προσπαθούν να στήσουν μια δουλειά, ενώ έχουν να κάνουν και με την μείωση της φορολογίας στα αναδιανεμόμενα κέρδη».

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Απριλίου 9, 2010 11:41 π.μ. | Reply
"το ΚΚΕ δήλωσε πως, αν και συμφωνεί με κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τις καταψηφίζει όλες".

Στον κόσμο τους...
image description Επι Πιστώσει | Απριλίου 9, 2010 11:12 π.μ. | Reply
Το ακίνητο αποτελεί περιουσία που ρευστοποιείται και αποδίδει, όταν πωληθεί.
Οσο μεγάλη αξία και αν έχει, εφόσον δεν αποφέρει εισόδημα, μόνο ζημία αποτελεί.

Η φορολόγηση έπρεπε να στραφεί στην εξακρίβωση της ειλικρίνειας των μισθωμάτων και όχι απλά στην ιδιοκτησία από φυσικά πρόσωπα.

Επιπλέον να προβεί το Υπουργείο στο άνοιγμα των λογαριασμών των εργολάβων κατασκευαστών πολυκατοικιών για τα επιπλέον μαύρα χρήματα που εισέπραξαν κάτω από το τραπέζι αναγράφοντας μόνο την αντικειμενική αξία στο συμβόλαιο και να κληθούν όλοι οι παρανομούντες στην πληρωμή των επιπλέον φόρων που απέφυγαν - ειδικά οι κύριοι κατασκευαστές, η πηγή όλων των παρανομιών σε ασφάλιση-φορολόγηση κ.λ.π..

Τα κάθε ειδους νομικά πρόσωπα και η εκκλησία πρώτη πρώτη, θα έπρεπε να επιβαρύνονται για τα υπο εκμετάλλευση ακίνητά τους σε πολλαπλάσιο βαθμό ενώ η κύρια κατοικία του καθενός δεν θα έπρεπε να φορολογείται με τον επαχθή τρόπο που γνωρίζουμε - άσχετα με τα μέτρα και την θέση.

Μήπως ο κύριος Υπουργός θα έπρεπε να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες; Εφόσον οι τιμές 'γύρισαν' στο 2005, οι μισθοί, ο τζίρος, τα πάντα βρέθηκαν πίσω, για ποιό λόγο οι αντικειμενικές να βρίσκονται στις εξωφρενικές τιμές βάσει των οποίων υπολογίζονται οι φόροι;
image description ΠΑΝΟΠΤΗΣ | Απριλίου 9, 2010 12:40 μ.μ. | Reply
ΜΑΘΑΝ ΟΤΙ Γ..... , ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ. 5.000,00€ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΝΟΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟ 2010(ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΥΣΙΜΑ,ΔΕΗ ΚΤΛ.).ΑΜ ΔΕ. ΤΟ ΜΑΘΕ ΚΑΙ Η ΤΑΝΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΙΧ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΙΑΥΤΗ ΝΑ ΤΣΑΚΩΣΕΙ ΑΛΛΑ 1.500,00€.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΧΤΙΣΕ , ΑΛΛΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ.ΚΑΝΕ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΣΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ .ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
image description ΧΡΗΣΤΟΣ | Απριλίου 9, 2010 2:01 μ.μ. | Reply
ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
ΔΙΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 9% ΕΩΣ 11% ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 100.000 ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ 200.000 ΓΛΥΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ 10.000 ΦΟΡΟ ΑΛΛΑ 2.000 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΛΑ 1500 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 100.000 ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ 200.000 ΣΥΝ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ ΚΛΠ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 15% ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 200.000 Χ 15% ΚΕΡΔΟΣ 30.000 ΑΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ( ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ 20%)
image description ΧΡΗΣΤΟΣ | Απριλίου 9, 2010 3:13 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15.000 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 3000 ΜΕΧΡΙ 3750 ΕΥΡΩ
ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ 100.000 Χ 15% ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΑΡΑ 15000 ΚΕΡΔΟΣ ΑΥΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΜΟΡΥΘΜΕΣ Η ΕΤΕΡΡΟΡΥΘΜΕΣ ΜΕ 20% ΑΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 3000 ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕ Η ΕΠΕ ΜΕ 25 % ΑΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 3750

ΑΡΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Απριλίου 9, 2010 3:02 μ.μ. | Reply
"...τα αναπτυξιακά κίνητρα ....Θα βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες που προσπαθούν να στήσουν μια δουλειά, ενώ έχουν να κάνουν και με την μείωση της φορολογίας στα αναδιανεμόμενα κέρδη». ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ "ΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΜΠΟΡΕΙΣ". ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΗ ΔΘΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.
image description BOJAN | Απριλίου 9, 2010 4:41 μ.μ. | Reply
Φίλε ΧΡΗΣΤΟΣ από πού προκύπτουν αυτά που λες? Οι μεγάλοι κατασκευαστές δεν φορολογούνται εδώ και 3 χρόνια με λογιστικό προσδιορισμό? Άρα όλο το "μαύρο" ποσό, πλέον της αντικ.αξίας, αποκρύπτεται από τα κέρδη... Μη λέμε ότι θέλουμε
image description ΕΥΤΥΧΗΣ ΑΝΕΡΓΟΣ | Απριλίου 9, 2010 4:30 μ.μ. | Reply
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ) ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
image description theopan | Απριλίου 10, 2010 11:33 π.μ. | Reply
"1. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), που συνεστήθη με το άρθρο 30 του ν. 3296/2004 (ΦΕΚ 253 Α') με τονομάζεται σε Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)."

Το μόνο άρθρο του ν/σ το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αναπτυξιακό", γνωστή τακτική και ικανότητα άλλωστε του ΠΑΣΟΚ (αλλάζει ο Μανωλιός και φοράει τα ρούχα του αλλιώς...)
Αλλά τι να περιμένεις από υπουργό που ξεκίνησε την καριέρα του μετά τα "καλά πανεπιστήμια" ...κατευθείαν στον ΟΟΣΑ και δεν έχει δουλέψει στην παραγωγή ούτε μια μέρα στη ζωή του...
image description Στέργιος | Απριλίου 10, 2010 1:44 μ.μ. | Reply
Αν είσαι λίγο άσχετος απλά δεν ξέρεις ότι αυτό που έκανε το ΚΚΕ, δηλαδή να βρίσκει κάποια θετικά άρθρα σε ένα νομοσχέδιο αλλά να καταψηφίζει το σύνολο, απλά δεν ξέρεις ότι αυτό είναι συνήθης και μη απορριπτέα, από δημοκρατικής πλευράς, πρακτική και το κάνουν όλα τα κόμματα στη Βουλή Δεν έκανε καμιά πρωτοτυπία το ΚΚΕ. Στον κόσμο του;;;

Αν είσαι πολύ άσχετος δεν ξέρεις ότι αυτό είναι πρακτική σε όλα τα κοινοβούλια του κόσμου από ιδρύσεώς τους και κανένας δεν σκέφτηκε ποτέ να αποβάλει αυτή τη πρακτική. Στον κόσμο τους;;;

Αν είσαι βλήμα θα συμπεράνεις ότι όποιο κόμμα καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό στο σύνολο είναι κατά της πληρωμής των υπαλλήλων, των δημοσίων έργων και φυσικά κατά των δαπανών για την άμυνα ώστε να μπουν οι Τούρκοι άνετα!!! Παράκρουση! Στον κόσμο σου!

Όσο για το φορολογικό, έρχεται και άλλο! Χώρα υπό πτώχευση είμαστε και τα λεφτά δεν τα πήραν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν. Αυτοί είτε πλήρωναν τον επίορκο εφοριακό, είτα τον δ. υπάλληλο, είτε τις μίζες, απλά μόνο πλήρωναν και τώρα θα ξαναπληρώσουν. Αγοράστε ένα λίτρο βενζίνης και αναρωτηθείτε τι είναι το κόστος του. Το 60% είναι φόροι και από αυτά πάνω από τα 2/3 πάνε για να εξοφληθούν οι δανειστές - τοκογλύφοι! Αυτοί που πήραν τη μάζα των δανείων αυτοί τα ξαναπαίρνουν.

Κατά τα άλλα καλή η κουβέντα για «έχοντες και κατέχοντες» από το 1974 με τους «μη προνομιούχους» και βάλε… Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;
image description Αντωνης | Απριλίου 11, 2010 12:10 π.μ. | Reply
Οτι και να γραφει τωρα πλεον το νομοσχεδιο η ζημια εχει γινει. Δεν υπάρχει περιπτωση να εισπραξει περισσοτερα χρηγματα το κρατος διοτι καταφεραν να προξενίσουν τον πανικό και οι επιχειρήσεις καταστραφηκαν. Το μελον ερχεται σε λιγο καιρό ανεπαναληπτα καταστροφικό για το ελληνικό στοιχείο.
image description Γιωργάκης | Απριλίου 11, 2010 11:44 π.μ. | Reply
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αν ξέρει γιατί συνέβαιναν τα πιό κάτω που θα αναφέρω (δεν ξέρω αν κάτι αναπάντεχα άλλαξε με τον νέο φορολογικό νόμο):
1) Γιατί δεν υπάρχει ετήσια δήλωση παρακρατηθέντων φόρων για τους φόρους που παρακρατήθηκαν από τρίτους κλπ (αντίστοιχη με το Ε7)? Μήπως επειδή αυτό θα στρίμωχνε κάποιους ημέτερους δημάρχους (λαμόγια βεβαίως) και όχι μόνο αυτούς? Υπάρχει τεράστιο κενό που εκμεταλλέυονται κάποιοι και κλέβουνε από το Δημόσιο, εκτός από τους γνωστούς - άγνωστους που "απλά" δεν αποδίδουν τους παρακρατηθέντες.
2) Προς τι η απαλλαγή από το τεκμήριο απόκτησης πρώτης κατοικίας? Ουσιαστικά είναι σαν να μου λέει ότι δικαιούσαι να αποκτήσεις μαύρο χρήμα μέχρι 200.000 - 300.000, (όσο κοστίζει ένα σπίτι, όχι όμως περισσότερο!). Γνωρίζω κάποιον που αγόρασε 4 πρώτες κατοικίες και όταν τελείωσαν τα οικεία πρόσωπα, ξαφνικά τρελλάθηκαν κάποιοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι και του έκαναν δωρεές των 10.000 ευρώ μέσα σε 2-3 ημέρες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο