Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρισέ: Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας για την Ελλάδα

Έθεσε ως προτεραιότητα για την αποκλιμάκωση των πιέσεων την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας.

Τρισέ: Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Έθεσε ως προτεραιότητα για την αποκλιμάκωση των πιέσεων την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας.

Το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να τηρήσει το πρόγραμμα σταθερότητας και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των νέων μέτρων, τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν- Κλοντ Τρισέ. Πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει». Υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, βάσει των πληροφοριών που έχει η ΕΚΤ και αρνήθηκε ότι είχε δηλώσει πως δεν θέλει συμμετοχή του ΔΝΤ στα της Ευρωζώνης.

 Απαντώντας σε ερώτηση για τους ενδοιασμούς που είχε εκφράσει σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως "η θέση της ΕΚΤ είναι ότι θέλουμε οι χώρες της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με την μείωση του Ελλείμματος. Ποτέ δεν είπα ότι το ΔΝΤ δεν έχει πολύ καλή πείρα, συνεργαζόμαστε με το ΔΝΤ όπως ξέρετε. Το θέμα δεν είναι τόσο να αρνηθούμε το ΔΝΤ όσο το να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα κράτη".

Σχετικά με την δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ότι δεν επιθυμεί συμμετοχή του ΔΝΤ, στα ζητήματα της Ευρωζώνης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε πει πως ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν κάτι κακό, τονίζοντας πως λανθασμένα είχε μεταφερθεί έτσι από την ανακοίνωση τύπου της ΕΚΤ. Υπογράμμισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης δεν θα είναι μικρή και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν επιθυμητή "αποκλειστική" συμμετοχή του ΔΝΤ και μόνο. Χαρακτήρισε τέλος, τη συμφωνία για μικτό μηχανισμό στήριξης "πολύ καλή".

Ο Ζαν - Κλοντ Τρισέ επανέλαβε αρκετές φορές πως το σημαντικό είναι τα νέα μέτρα της Ελλάδας να εφαρμοστούν κατά γράμμα και πρόσθεσε πως " μέχρι τώρα δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι δεν εφαρμόζονται".

Σε ερώτηση για το ύψος των επιτοκίων και το διαφαινόμενο έλλειμμα εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα, ανέφερε πως ποτέ δεν σχολιάζει σχετικά με τα spread και τις αγορές. Υπογράμμισε πως με βάση της πληροφορίες που έχει η ΕΚΤ, δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας της χώρας.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, ανέφερε πως είναι αποκλειστικά στο χέρι της Ελληνικής κυβέρνησης η ενεργοποίηση του και πως δεν μπορεί να μεσολαβήσει κάποιο άλλο όργανο αλλά απλώς να το ζητήσει η χώρα. Τόνισε πως το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, θα εξαρτηθεί από τις χώρες που θα δώσουν τα χρήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο χρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Αναφορικά με την δήλωση ότι τα ελληνικά τραπεζικά ομόλογα θα γίνονται αποδεκτά και μετά το 2010, αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ άλλαξε για χάρη της Ελλάδας τους κανόνες της και πρόσθεσε ότι είχε συμφωνηθεί από καιρό να αλλάξει το πλαίσιο αυτό.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΕΝΠΛΗΡΩΝΩΔΕΝΠΛΗΡΩΝΩ | Απριλίου 9, 2010 4:32 μ.μ. | Reply
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ. ΤΡΙΣΕ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΗ "ΧΩΡΑ" ΜΑΣ. ΑΞΙΟΣ Ο ΠΕΝΙΧΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 10% (ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 50.000 ΕΥΡΩ). ΟΥΣΤ ΡΕ GOLDEN BOY
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο