Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απάτη με υπεράκτιες Εταιρίες και επιχορήγηση μηχανημάτων

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, διαπίστωσε τη διενέργεια οικονομικής απάτης μεγάλου μεγέθους κατά του Ελληνικού Δημοσίου......

Δελτίο τύπου 25-11-05         YΠΕΕ                          

  
Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, διαπίστωσε τη διενέργεια οικονομικής απάτης μεγάλου μεγέθους κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

          Συγκεκριμένα, βιομηχανία με εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα προμη­θεύ­θηκε μηχανολογικό εξοπλισμό από οίκους του Εξωτερικού.

          Για την τιμολόγηση και πληρωμή του εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκαν δύο υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες υπερτιμολόγησαν με τη μέθοδο της τριγωνικής συναλλαγής, ως εκδότες, τον μηχανολογικό εξοπλισμό που παρέλαβε η εταιρεία.

          Ακολούθως η αγορά των μηχανημάτων εντάχθηκε σε επενδυτικά προγράμματα και επιχορηγήθηκε σε μεγάλο ποσοστό από το Ελληνικό Δημόσιο .

          Αποδείχθηκε, έπειτα από την έρευνα της υπηρεσίας αλλά και από τα στοιχεία που διαβιβάσθηκαν κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, ότι η εταιρεία έλαβε και χρησιμοποίησε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 7.641.868.744 δρχ ή 22.426.611€.

Διαπιστώθηκε ότι η πραγματική αξία του εξοπλισμού ήταν 3.784.462.587 δρχ ή 11.106.276€ και κατά συνέπεια τα εικονικά στοιχεία, που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα λόγω υπερτιμολόγησης, ανέρχονται στο ποσό των 3.857.406.157 δρχ ή 11.320.335 €.

Το Ελληνικό Δημόσιο επιβαρύνθηκε με ποσό 1.660.884.861 δρχ. ή 4.874.204 € για παράνομες επιχορηγήσεις συνεπεία των εικονικών συναλλαγών. Το ποσό αυτό, όπως διαπίστωσε η έρευνα, κατέληξε στους προσωπικούς λογαριασμούς των φυσικών προσώπων που έχουν σχέση με την εταιρεία.

Καταλογίσθηκαν οι σχετικές φορολογικές παραβάσεις, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς και η υπόθεση θα προωθηθεί για το ποινικό μέρος της.

Η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη όλης της έκτασης της απάτης και όλων των ενεχόμενων προσώπων.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο