Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροποποίηση της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις υπηρεσίες.

Στην τροποποίηση της διάταξης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Τροποποίηση  της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις υπηρεσίες.
       
Στην τροποποίηση της διάταξης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση θα ίσχυε κανονικά από την 1η Ιουλίου 2010, ωστόσο αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις από την έκτακτη εφαρμογή του μέτρου η κυβέρνηση μεταθέτει για την 1η Ιανουαρίου 2011 την υιοθέτησή του. Την ίδια στιγμή χαμηλώνει στο 5% από 8% το ποσοστό παρακράτησης του φόρου, θέλοντας να καταδείξει πως στόχος του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός, αλλά ο περιορισμός των εικονικών τιμολογίων.

Ο εν λόγω φόρος θα συμψηφίζεται με τον φόρο που θα προκύπτει ετησίως από το δηλωθέν εισόδημα και ανά περιπτώσεις θα επιστρέφεται. Ωστόσο, σε περιπτώσεις επιστροφής φόρου εκτιμάται πως τα χρήματα θα δίδονται τουλάχιστον μετά την παρέλευση εξαμήνου.

Οι επαγγελματικοί φορείς διαμαρτύρονται και τονίζουν πως εφαρμογή της συγκεκριμένης διατάξεως θα πλήξη την αγορά, καθώς οι χιλιάδες επιχειρήσεις στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών, θα αποστερηθούν σημαντικής ρευστότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο χαμηλών τζίρων και μεγάλης κρίσεως.


Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description George | Απριλίου 7, 2010 9:57 π.μ. | Reply
Καλά θα κάνουν να MHN αλλάξουν την αρχική διάταξη, να την αφήσουν ως έχει.
Και μην ξεχνάμε ότι σε όλους μας, τους εργαζόμενους, παρακρατείτε ΜΗΝΙΑΙΩΣ φόρος εισοδήματος.
image description Γιαννης | Απριλίου 7, 2010 9:13 π.μ. | Reply
Κανονικά 20% έπρεπε να είναι όπως προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες!!!
image description igloo | Απριλίου 7, 2010 9:38 π.μ. | Reply
Το διαχειριστικό κόστος υλοποίησης της διάταξης αυτής, δια της γραφειοκρατίας που προκαλεί, θα είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό ώφελος του κράτους. Αναλογιστείτε τις ουρές στην εφορία για την πληρωμή της παρακράτησης κάθε μήνα, διότι δεν φαντάζομαι ότι θα το εντάξουν στις δυνατότητες του internet. Αναλογιστείτε το πρόβλημα έκδοσης και συλλογής των Βεβαιώσεων παρακράτησης του φόρου για την πιστοποίηση και έκπτωση του παρακρατηθέντος αυτού φόρου.
Εναλλακτικά, εφόσον πρέπει να γίνει παρακράτηση φόρου, ας γίνει απευθείας στον παροχέα της υπηρεσίας, να αποδίδει μόνος του την παρακράτηση, όπως κάνει με το ΦΠΑ ή το ΦΜΥ και να μην αναγκάζεται να "κυνηγάει" τον επόμενο χρόνο εκατοντάδες επιτηδευματίες για τη Βεβαίωση Παρακράτησης Φόρου...
image description GIORGOS | Απριλίου 7, 2010 2:59 μ.μ. | Reply
Καλά να δούμε τι άλλο θα κάνουν.Δεν βλέπουν πως όλα τα μέτρα που πέρνουν δεν βοηθάνε την οικονομία αλλά αντίθετα ωθούν τους επαγγελματίες στην παρανομία?
Με τέτοια μέτρα θέλω να δώ στο τέλος ποιος θα είναι ο κερδισμένος........
image description EFI | Απριλίου 7, 2010 2:42 μ.μ. | Reply
Δεν έχουν καταλάβει αυτοί που μας Κυβερνούν ότι ο επαγγελματίας δεν αντέχει άλλο?Μπουρούν να σταματήσουν να τον κυνηγούν έτσι και να ασχοληθούν με την ανάπτυξη του τόπου?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο