Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε μείωση της ρευστότητας στην αγορά ύψους 1,2 δισ. ευρώ οδηγεί διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει την παρακράτηση φόρου 8% στο εισόδημα των επιχειρήσεων για την παροχή υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα οι ανωτέρω επιχειρήσεις απαλλάσσονταν από την παρακράτηση φόρου (ίσχυε μόνο στην παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο).

Σε μείωση της ρευστότητας στην αγορά ύψους 1,2 δισ. ευρώ οδηγεί διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει την παρακράτηση φόρου 8% στο εισόδημα των επιχειρήσεων για την παροχή υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα οι ανωτέρω επιχειρήσεις απαλλάσσονταν από την παρακράτηση φόρου (ίσχυε μόνο στην παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο). Ετσι, σε μια περίοδο που οι συναλλαγές στην αγορά πραγματοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές, οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες καλούνται πλέον να προκαταβάλουν φόρο 8%, για χρήματα που θα εισπράξουν έπειτα από πέντε, έξι, ακόμη και εννέα μήνες. Η παρακράτηση, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 παράγραφος 10 του νομοσχεδίου, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2010.

Η συγκεκριμένη διάταξη, τονίζουν επιχειρηματίες, οξύνει το ήδη σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οδηγεί πολλές από αυτές σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ με αλλαγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πιθανόν να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα εισαχθεί προς ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών, δίνοντας μια γεύση των σχεδιαζόμενων αλλαγών, είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην υιοθέτηση περισσότερων τεκμηρίων χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει νέα αυστηρότερα τεκμήρια για τους έχοντες και κατέχοντες και υπαγωγή στον μηχανισμό των τεκμηρίων των συνταξιούχων ηλικίας μέχρι 60 ή 65 ετών. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, είναι να εντοπιστούν τα εισοδήματα εκείνα που ξεφεύγουν των τεκμηρίων και δεν θίγονται με τις υπό συζήτηση ρυθμίσεις. Παράλληλα, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των λογαριασμών των γιατρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κολωνακίου προκειμένου να διαπιστωθεί η απόκρυψη ή όχι φορολογητέας ύλης.

Από τις αλλαγές στο φορολογικό κρίνεται η συνοχή στο ΠΑΣΟΚ. Από τη γνωστοποίηση των κυοφορούμενων αλλαγών θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα αμβλυνθεί το κύμα των αντιδράσεων, κυρίως από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έναντι των συζητούμενων διατάξεων. Ενδεικτικό είναι ότι και κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα των συζητήσεων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης συνέχισαν να εκφράζουν από αμφιβολίες έως και τη διαφωνία τους για διατάξεις του νομοσχεδίου. Σταθερά στην επικριτική των κυβερνητικών επιλογών στάση τους ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ θετικά για το νομοσχέδιο, εκ των φορέων που προσκλήθηκαν για να τοποθετηθούν, εκφράστηκαν μόνο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και ο πρόεδρος των εφοριακών κ. Γ. Γρίβας.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kospet | Απριλίου 1, 2010 4:32 μ.μ. | Reply
Τέρμα με τις εξαιρέσεις!!! Βγαίνει ο καθένας και ζητάει την εξαίρεσή του από το φόρο και να πληρώσουν τη κρίση οι υπόλοιποι. Και από τις μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων του ευρήτερου δημόσιου τομέα, η αγορά στερήθηκε 1 δις ευρώ ρευστότητα, δεν είδα να συγκινηθούν τα ΜΜΕ. Αντίθετα, όλοι ζήτω φώναζαν, τώρα τους έπιασε ο πόνος της ρευστότητας για τους φοροφυγάδες των Παροχής Υπηρεσιών. Αφήστε τα αυτά ρε....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο