Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Εφορία: Ανοίγουν οι λογαριασμοί καταθέσεων γιατρών του Κολωνακίου.

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.

Εφορία: Ανοίγουν οι λογαριασμοί καταθέσεων γιατρών του Κολωνακίου.

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου, που εντοπίστηκαν  από το ΣΔΟΕ  να φοροδιαφεύγουν θα ανοίξει  το υπουργείο Οικονομικών για να αποκαλύψει τα αδήλωτα εισοδήματα και το μέγεθος της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους συναδέλφους τους υπουργούς για «κραυγαλέες» περιπτώσεις  που προέκυψαν από  την εξέλιξη των ελέγχων σε 151 γιατρούς του Κολωνακίου οι οποίοι ελέγχθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Απ΄ αυτούς οι  70 με 80 γιατροί  δεν έκοβαν αποδείξεις ενώ δεν κρατούσαν ούτε βιβλία ασθενών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν ξανά τα συγκεκριμένα ιατρεία και διαπίστωσαν ότι οι γιατροί (παθολόγοι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι), συνέχιζαν το έργο της φοροδιαφυγής.

Για τους γιατρούς αυτούς έχει ξεκινήσει ήδη τακτικός φορολογικός έλεγχος ο οποίος προβλέπει και άνοιγμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου σε πρώτη φάση έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών περισσότερων από 10 γιατρών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλοι με τον συνολικό αριθμό να φθάνει ακόμη και τους 80. .

 Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που διαθέτει η  Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Στοιχεία για τους 151 γιατρούς που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι δείχνουν ότι:

- 34 γιατροί δήλωσαν για το 2008 ετήσια καθαρά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ή έως  833 (!) ευρώ το μήνα. Δυο από αυτούς μάλιστα δήλωσαν ετήσιο εισόδημα  κάτω των 1.000 ευρώ, 300 ευρώ ο ένας και 640 ευρώ ο άλλος.

- 29 γιατροί δήλωσαν πάνω 10.000 ευρώ και έως 20.000 ευρώ ή έως 1.666 ευρώ το μήνα.

-  Μόνο 11 από τους 151 γιατρούς εμφάνισαν στην εφορία ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | March 31, 2010 4:20 PM | Reply
Σκίστε τους, πατήστε τους κάτω.
image description doctor | March 31, 2010 4:22 PM | Reply
Σκίστε τους, πατήστε τους κάτω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο